objednať časopis
všetky kategórie

Koláčik, ktorého príprava vám nezaberie veľa času a poteší všetky maškrtné jazýčky. A aby sa vám slinky zbiehali ešte viac, ponúkame množstvo ďalších sladkých gaštanových inšpirácií!

Gaštanové jazýčky

20-25 kusov, príprava 30 minút + tuhnutie

POTREBUJETE:

  • 2 kocky kvalitného gaštanového pyré
  • 1 lyžica džemu bez jadierok (marhuľový, ríbezľový)
  • 125 g zmäknutého masla
  • 120 g mletých vlašských orechov (môžu byť zmiešané s mandľami)
  • 100 - 130 g mletých piškót
  • 1 lyžica trstinového práškového cukru
  • 1-2 lyžice rumu alebo vaječného likéru
  • horká čokoláda na poliatie
  • smotana na šľahanie na ozdobenie
  • trocha vanilkového cukru

POSTUP:

  1. Z pyré, džemu, masla, orechov, piškót, cukru a rumu vymiešajte tuhé cesto.
  2. Vytvarujte z neho sploštený valec zabaľte do potravinovej fólie a nechajte deň stuhnúť v chladničke.
  3. Z valca potom krájajte asi 1 cm hrubé plátky. Môžete ich zľahka ohnúť do mierneho oblúka.
  4. Každý polejte rozpustenou, mierne vychladnutou čokoládovou polevou a dajte do chladu. Pred podávaním ozdobte šľahačkou osladenou trochou vanilkového cukru.

Alebo ich pripravte z varených gaštanov podľa receptov na ďalšej strane >>>