Gaštanové jazýčky
20-25 kusov, príprava 30 minút + tuhnutie
POTREBUJETE:
- 2 kocky kvalitného gaštanového pyré
- 1 lyžica džemu bez jadierok (marhuľový, ríbezľový)
- 125 g zmäknutého masla
- 120 g mletých vlašských orechov (môžu byť zmiešané s mandľami)
- 100 - 130 g mletých piškót
- 1 lyžica trstinového práškového cukru
- 1-2 lyžice rumu alebo vaječného likéru
- horká čokoláda na poliatie
- smotana na šľahanie na ozdobenie
- trocha vanilkového cukru
POSTUP:
- Z pyré, džemu, masla, orechov, piškót, cukru a rumu vymiešajte tuhé cesto.
- Vytvarujte z neho sploštený valec zabaľte do potravinovej fólie a nechajte deň stuhnúť v chladničke.
- Z valca potom krájajte asi 1 cm hrubé plátky. Môžete ich zľahka ohnúť do mierneho oblúka.
- Každý polejte rozpustenou, mierne vychladnutou čokoládovou polevou a dajte do chladu. Pred podávaním ozdobte šľahačkou osladenou trochou vanilkového cukru.
Alebo ich pripravte z varených gaštanov podľa receptov na ďalšej strane >>>