Obľúbený fitnesák a moderátor prepadol vegánstvu pred približne tromi rokmi a ako sám tvrdí, život sa mu zmenil k lepšiemu. Nielenže sa oveľa lepšie cíti, ale prínaky alergie a problematický ekzém mu takmer vymizli. Martin varí svoje špeciality pre celú rodinu a jeho partnerka, ako aj tri dcérky, si na vegánske dobroty zvykli a pochvaľujú si ich.
Na svojom instagramovom profile sa Šmahel z času na čas podelí aj o recepty zo svojej kuchyne a medzi jeho obľúbené dezerty patrí aj sezónna špecialita, tekvicový koláč. Vyskúšajte ho aj vy!
Tekvicový koláč Martina Šmahela
Potrebujete:
- maslová tekvica
- mleté ovsené vločky
- vlašské orechy
- sušené hrozienka
- kokosový krém
- lyžica arašidového masla
- banán
- štipka škorice
- lyžica javorového sirupu
- horká čokoláda
- kešu smotana
Postup:
- Očistenú a pokrájanú tekvicu dáme piecť na 50 minút pri 200 stupňoch, ničím ju neochucujeme.
- Korpus pripravíme z pomletých ovsených vločiek, vlašských orechov a hrozienok, ktoré sme si predtým namočili a rozmixovali. Všetky suroviny zmiešame a rozprestrieme na plech. Vložíme do chladničky zachladiť, kým nestuhne.
- Upečenú tekvicu rozmixujeme s celým kokosovým krémom, lyžicou arašidového masla, banánom, škoricou a dochutíme javorovým sirupom.
- Vylejeme na stuhnutý korpus a dáme zachladiť.
- Polevu pripravíme z roztopenej horkej čokolády a smotany z kešu. Zmiešame dokopy a vylejeme na vrch koláča. Dobrú chuť!
Aké vegánske dobroty ešte fešák Šmahel varí a pečie? Pozrite si v galérii TU!
Čítajte viac z Dobrého jedla: