Reklama

Obľúbená dobrota jesene v zdravšej verzii: Tekvicový koláč podľa Martina Šmahela!

Martin varí veľmi rád pre celú rodinku.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/BdkD360nJae/

Reklama

Martin Šmahel patrí medzi zarytých vegánov a svoju životosprávu si veľmi pochvaľuje...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zuzana Vačková varí zdravo a rýchlo: Súste jej šalát s quinoou!

    Obľúbený fitnesák a moderátor prepadol vegánstvu pred približne tromi rokmi a ako sám tvrdí, život sa mu zmenil k lepšiemu. Nielenže sa oveľa lepšie cíti, ale prínaky alergie a problematický ekzém mu takmer vymizli. Martin varí svoje špeciality pre celú rodinu a jeho partnerka, ako aj tri dcérky, si na vegánske dobroty zvykli a pochvaľujú si ich.

    Na svojom instagramovom profile sa Šmahel z času na čas podelí aj o recepty zo svojej kuchyne a medzi jeho obľúbené dezerty patrí aj sezónna špecialita, tekvicový koláč. Vyskúšajte ho aj vy!

    Tekvicový koláč Martina Šmahela

    Potrebujete:

    • maslová tekvica
    • mleté ovsené vločky
    • vlašské orechy
    • sušené hrozienka
    • kokosový krém
    • lyžica arašidového masla
    • banán
    • štipka škorice
    • lyžica javorového sirupu
    • horká čokoláda";i:10;s:13:"kešu smotana

    Postup:

    1. Očistenú a pokrájanú tekvicu dáme piecť na 50 minút pri 200 stupňoch, ničím ju neochucujeme.
    2. Korpus pripravíme z pomletých ovsených vločiek, vlašských orechov a hrozienok, ktoré sme si predtým namočili a rozmixovali. Všetky suroviny zmiešame a rozprestrieme na plech. Vložíme do chladničky zachladiť, kým nestuhne.
    3. Upečenú tekvicu rozmixujeme s celým kokosovým krémom, lyžicou arašidového masla, banánom, škoricou a dochutíme javorovým sirupom.
    4. Vylejeme na stuhnutý korpus a dáme zachladiť.
    5. Polevu pripravíme z roztopenej horkej čokolády a smotany z kešu. Zmiešame dokopy a vylejeme na vrch koláča. Dobrú chuť!

    Čítajte viac z Dobrého jedla: