objednať časopis
všetky kategórie

Naučila nás piecť maškrtu, po ktorej sa len zapráši. Urobíte ju podľa jednoduchého receptu, ktorý si určite odložíte.

Televízna moderátorka Lucia čaká s partnerom Dávidom začiatkom budúceho roka dcérku. Mamičkovskú rolu bude určite zvládať výborne a zo svojho dievčatka vychová svoju parťáčku, ktorá jej bude pomáhať v kuchyni tak ako kedysi ona so sestrou Kvetkou pomáhala svojej mame.

No ako nám Lucia pred časom priznala, popri umývaní riadu, strúhaní či miešaní, najväčšiu zručnosť prejavovala spočiatku najmä pri šúpaní vajec natvrdo.

Lucia najradšej varí jedlá, pri ktorých netreba stáť dlho pri sporáku, no uvarí aj segedín. Neskôr ju chytilo aj pečenie, miluje bábovku i jablkové koláče so škoricou. Jej štíhlej postave vôbec neublížilo ani maškrtenie maminých kysnutých buchiet či moravských koláčikov.

droždie
Čítajte viac
Čerstvé alebo sušené DROŽDIE: Ktoré vám v koláči alebo chlebe lepšie nakysne?

Svoje sladké výtvory často ochutnávajú aj medzi sebou s kolegami súkromnej televízie, v ktorej pracuje. Tak Lucia prišla aj k receptu na jednoduchý šťavnatý ananásový koláč, ktorý má od manželky kolegu Ľuboša Sarnovského.

Recept na koláč nájdete na ďalšej strane >>>