objednať časopis
všetky kategórie

Ľahké šalátiky z leta sme vymenili za misky plné jesenných ingrediencií - cvikly, tekvice, sladkých zemiakov a karfiolu. Pochutnajte si!

ŠALÁT S PEČENOU CVIKLOU A PRÍRODNÝM SYROM

Šalát s pečenou cviklou a prírodným syrom.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT

Potrebujete:

  • 6 stredne veľkých cvikiel
  • 200 g rukoly
  • 1 avokádo
  • 120 g prírodného syra
  • 50 g opražených vlašských orechov

Na zálievku:

  • pol šálky extra panenského olivového oleja
  • štvrť šálky balzamového octu
  • 1 lyžicu javorového sirupu
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • soľ, mleté čierne korenie
Čítajte viac
Cícerovo-zeleninový ŠALÁT S QUINOOU: Rozjasní aj pochmúrny deň

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Každú cviklu zabaľte do alobalu a uložte na plech. Pečte asi 1 hodinu do mäkka, nechajte vychladnúť, ošúpte a nakrájajte na mesiačiky.
  2. Pripravte zálievku: V miske šľahajte olivový olej s balzamovým octom, javorovým sirupom a dijonskou horčicou, kým sa úplne nespoja. Dochuťte soľou a korením.
  3. Rukolu dajte do veľkej servírovacej misy a zľahka premiešajte so zálievkou. Pridajte cviklu, na mesiačiky nakrájane avokádo a prírodný syr. Šalát posypte nasucho opraženými a podrvenými vlašskými orechmi.
  4. Jemne premiešajte a podľa potreby pridajte viac zálievky.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>