ŠALÁT S PEČENOU CVIKLOU A PRÍRODNÝM SYROM
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 60 MINÚT
Potrebujete:
- 6 stredne veľkých cvikiel
- 200 g rukoly
- 1 avokádo
- 120 g prírodného syra
- 50 g opražených vlašských orechov
Na zálievku:
- pol šálky extra panenského olivového oleja
- štvrť šálky balzamového octu
- 1 lyžicu javorového sirupu
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 °C. Každú cviklu zabaľte do alobalu a uložte na plech. Pečte asi 1 hodinu do mäkka, nechajte vychladnúť, ošúpte a nakrájajte na mesiačiky.
- Pripravte zálievku: V miske šľahajte olivový olej s balzamovým octom, javorovým sirupom a dijonskou horčicou, kým sa úplne nespoja. Dochuťte soľou a korením.
- Rukolu dajte do veľkej servírovacej misy a zľahka premiešajte so zálievkou. Pridajte cviklu, na mesiačiky nakrájane avokádo a prírodný syr. Šalát posypte nasucho opraženými a podrvenými vlašskými orechmi.
- Jemne premiešajte a podľa potreby pridajte viac zálievky.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>