Zdravá TEKVICOVÁ POLIEVKA Mirky Luberdovej: Jej SUPER RECEPT si odložíte!
12. 10. 2023, 15:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Robo HUBAC
Mirka vo svojej útulnej, bielej kuchyni obmieňa tekvicovú polievku podľa nálady a chuti. Niekedy ju posype opraženými tekvicovými jadierkami, inokedy zahustí obilninou, ktorú má práve uvarenú. Určite si ju doma uvarte, je MŇAM.
Zdroj: Robo HUBAČ
Zdroj: Robo HUBAČ
Zdroj: Robo HUBAC
Galéria k článku
„Moje jedlo nemusí byť super krásne. Oveľa viac mi záleží na tom, aby bolo plné vitamínov a deťom naozaj chutilo,“ hovorí modelka, bývalá vicemiss a influencerka Mirka Luberdová, ktorá je známa aj tým, že varí zdravo a chutne.
Jej deti Riško a Izabelka túto zdravú polievku milujú - a my sa im nečudujeme. Ochutnali sme ju priamo u nich doma a odvtedy ju varíme tiež. Nech sa vám takisto vydarí.
Hokkaidová polievka so šošovicou
Zdroj: Robo HUBAČ
Tekvicová polievka podľa Mirky je zdravá a veľmi chutná.
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT
Potrebujete:
- 1 tekvica hokkaido
- 2 – 4 mrkvy
- 1 lyžica čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
- maslo
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- kurkuma
- morská soľ
- 500 ml zeleninového vývaru
- riasa komba (nemusí byť)";i:10;s:40:"2-3 šálky uvarenej čiernej šošovice";i:11;s:13:"bobkový list";i:12;s:32:"trochu pasty miso (nemusí byť)";i:13;s:33:"3 lyžice ume octu (nemusí byť)";i:14;s:53:"tekvicový olej a tekvicové jadierka na ozdobu
POSTUP:
- Hokkaido poriadne umyte, lebo ho budete variť so šupkou, v ktorej je najviac vitamínov. Pokrájajte na kocky. Mrkvu olúpte a nakrájajte, zázvor nastrúhajte.
- Na masle osmažte nakrájanú cibuľu, pridajte mrkvu a opečte do zlatista. Pridajte pretlačený cesnak a hokkaido nakrájané na kocky. Zľahka posypte kurkumou a morskou soľou. Zalejte vývarom a keď zovrie, pridajte do polievky riasu komba a zázvor. Varte prikryté asi 30 minút.
- Keď tekvica s mrkvou sú mäkké, pridajte do hrnca uvarenú šošovicu, bobkový list a dosoľte. Priveďte opäť do varu a pridajte pastu miso. Na záver dochuťte ume octom. Polievku podávajte pokvapkanú tekvicovým olejom a posypanú jadierkami.