Reklama

Zdravá TEKVICOVÁ POLIEVKA Mirky Luberdovej: Jej SUPER RECEPT si odložíte!

Mirka Luberdová varí deťom zdravo.

Zdroj: Robo HUBAC

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Mirka vo svojej útulnej, bielej kuchyni obmieňa tekvicovú polievku podľa nálady a chuti. Niekedy ju posype opraženými tekvicovými jadierkami, inokedy zahustí obilninou, ktorú má práve uvarenú. Určite si ju doma uvarte, je MŇAM.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    „Moje jedlo nemusí byť super krásne. Oveľa viac mi záleží na tom, aby bolo plné vitamínov a deťom naozaj chutilo,“ hovorí modelka, bývalá vicemiss a influencerka Mirka Luberdová, ktorá je známa aj tým, že varí zdravo a chutne.

    Jej deti Riško a Izabelka túto zdravú polievku milujú - a my sa im nečudujeme. Ochutnali sme ju priamo u nich doma a odvtedy ju varíme tiež. Nech sa vám takisto vydarí.

    Hokkaidová polievka so šošovicou

    Zdroj: Robo HUBAČ

    Tekvicová polievka podľa Mirky je zdravá a veľmi chutná.

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 35 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 tekvica hokkaido
    • 2 – 4 mrkvy
    • 1 lyžica čerstvého zázvoru (nastrúhaného)
    • maslo
    • 1 cibuľa
    • 1 strúčik cesnaku
    • kurkuma
    • morská soľ
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • riasa komba (nemusí byť)";i:10;s:40:"2-3 šálky uvarenej čiernej šošovice";i:11;s:13:"bobkový list";i:12;s:32:"trochu pasty miso (nemusí byť)";i:13;s:33:"3 lyžice ume octu (nemusí byť)";i:14;s:53:"tekvicový olej a tekvicové jadierka na ozdobu 

    POSTUP:

    1. Hokkaido poriadne umyte, lebo ho budete variť so šupkou, v ktorej je najviac vitamínov. Pokrájajte na kocky. Mrkvu olúpte a nakrájajte, zázvor nastrúhajte.
    2. Na masle osmažte nakrájanú cibuľu, pridajte mrkvu a opečte do zlatista. Pridajte pretlačený cesnak a hokkaido nakrájané na kocky. Zľahka posypte kurkumou a morskou soľou. Zalejte vývarom a keď zovrie, pridajte do polievky riasu komba a zázvor. Varte prikryté asi 30 minút.
    3. Keď tekvica s mrkvou sú mäkké, pridajte do hrnca uvarenú šošovicu, bobkový list a dosoľte. Priveďte opäť do varu a pridajte pastu miso. Na záver dochuťte ume octom. Polievku podávajte pokvapkanú tekvicovým olejom a posypanú jadierkami.

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.