objednať časopis
všetky kategórie

Konečne tu máme tekvicovú sezónu! Poďte si s nami vychutnať to najlepšie, čo jeseň ponúka v tejto bleskovej panvičke.

TEKVICOVÁ PANVIČKA S FAŠÍRKAMI A KOZÍM SYROM

Tekvicová panvička s fašírkami a kozím syrom.
Tekvicová panvička s fašírkami a kozím syrom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 2 lyžice sezamu
  • 600 g tekvice hokkaido
  • 200 g špenátu
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 500 g miešaného mletého mäsa
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 a pol lyžičky horčice
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 150 g čerstvého kozieho syra
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olej

POSTUP:

  1. Na suchej panvici zľahka opečte sezam. Tekvicu dôkladne umyte, vyberte jadierka a nakrájajte na tenké plátky. Špenát prepláchnite a osušte. Cibuľu a cesnak ošúpte a nasekajte najemno.
  2. V mise zmiešajte mleté mäso, strúhanku, vajce, horčicu, cibuľu, cesnak, 1 lyžičku soli a pol lyžičky mletého čierneho korenia. Zo zmesi vlhkými rukami vyformujte menšie guľky. Na rozhorúčenom oleji ich opekajte zo všetkých strán dozlatista.
  3. Guľky vyberte z panvice a do výpeku pridajte tekvicu. Opekajte ju 5 až 6 minút. Zalejte vývarom, pridajte špenát a duste, kým špenát nezvädne. Osoľte a okoreňte. Pridajte mäsové guľky a prehrejte. Na panvičku nasypte rozdrvený syr a posypte opraženým sezamom. Môžete podávať.

Viac nápadov na tekvicové jedlá nájdete TU!

Kategórie