TEKVICOVÁ PANVIČKA S FAŠÍRKAMI A KOZÍM SYROM
Tekvicová panvička s fašírkami a kozím syrom.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 2 lyžice sezamu
- 600 g tekvice hokkaido
- 200 g špenátu
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g miešaného mletého mäsa
- 3 lyžice strúhanky
- 1 vajce
- 1 a pol lyžičky horčice
- 200 ml zeleninového vývaru
- 150 g čerstvého kozieho syra
- soľ, mleté čierne korenie
- olej
POSTUP:
- Na suchej panvici zľahka opečte sezam. Tekvicu dôkladne umyte, vyberte jadierka a nakrájajte na tenké plátky. Špenát prepláchnite a osušte. Cibuľu a cesnak ošúpte a nasekajte najemno.
- V mise zmiešajte mleté mäso, strúhanku, vajce, horčicu, cibuľu, cesnak, 1 lyžičku soli a pol lyžičky mletého čierneho korenia. Zo zmesi vlhkými rukami vyformujte menšie guľky. Na rozhorúčenom oleji ich opekajte zo všetkých strán dozlatista.
- Guľky vyberte z panvice a do výpeku pridajte tekvicu. Opekajte ju 5 až 6 minút. Zalejte vývarom, pridajte špenát a duste, kým špenát nezvädne. Osoľte a okoreňte. Pridajte mäsové guľky a prehrejte. Na panvičku nasypte rozdrvený syr a posypte opraženým sezamom. Môžete podávať.