Parádny BURGER BEZ MÄSA aj bez grilu: ĽAHUČKÝ RECEPT, oblížete si všetky prsty!
12. 10. 2023, 6:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet
Reklama
Portobello je vynikajúca huba, ktorá v burgeroch poslúži nielen ako známejšia náhrada mäsa, ale aj ako samotná „žemľa“. Inšpirujte sa naším receptom - gril nepotrebujete. A pre čisto vegetariánsku verziu vynechajte slaninku.
Zdroj: Dobré Jedlo
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Gurmet/Marek Bartoš
Galéria k článku
29 fotografiíPrejsť do galérie
×
Zdroj: NMH

Video Player is loading.
Liek proti zápalom aj rakovine: Kyslý zázrak odporúča aj najznámejšia bylinkárkaZdroj: NMH
Burger portobello s praženicou a so špenátom
Zdroj: MAREK BARTOŠ,/Gurmet
Domáci burger bez mäsa - ak chcete, vynechajte aj slaninku v obložení.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT
Potrebujete:
- 8 šampiňónov portobello
- 4 plátky slaniny (nemusí byť)
- 1-2 paradajky
- 4 vajcia
- 1 lyžice masla
- 80 g špenátu
- soľ
- olivový olej
POSTUP:
- Zo šampiňónov vylúpnite nožičky, uložte ich spodnou stranou klobúka na plech, pokvapkajte olejom, osoľte a pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 10–15 minút.
- Upečené šampiňóny preložte na tácku s kuchynskou utierkou, aby z nich odsala prebytočnú tekutinu.
- Na panvici orestujte slaninu a dajte bokom. Na výpeku opečte paradajky nakrájané na plátky. Na masle pripravte z vajec praženicu.
- Do opečeného klobúku šampiňóna dajte vrstvu špenátových listov, opečenú slaninu, plátok paradajky a praženicu. Priklopte druhým klobúkom a postup opakujte. Dobrú chuť!
Zdroj: KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, Gurmet