Reklama

Parádny BURGER BEZ MÄSA aj bez grilu: ĽAHUČKÝ RECEPT, oblížete si všetky prsty!

Domáci burger bez mäsa - ak chcete, vynechajte aj slaninku v obložení.

Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Portobello je vynikajúca huba, ktorá v burgeroch poslúži nielen ako známejšia náhrada mäsa, ale aj ako samotná „žemľa“. Inšpirujte sa naším receptom - gril nepotrebujete. A pre čisto vegetariánsku verziu vynechajte slaninku.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Liek proti zápalom aj rakovine: Kyslý zázrak odporúča aj najznámejšia bylinkárka
    Zdroj: NMH

    Burger portobello s praženicou a so špenátom

    Zdroj: MAREK BARTOŠ,/Gurmet

    Domáci burger bez mäsa - ak chcete, vynechajte aj slaninku v obložení.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 8 šampiňónov portobello
    • 4 plátky slaniny (nemusí byť)
    • 1-2 paradajky
    • 4 vajcia
    • 1 lyžice masla
    • 80 g špenátu
    • soľ
    • olivový olej

    POSTUP:

    1. Zo šampiňónov vylúpnite nožičky, uložte ich spodnou stranou klobúka na plech, pokvapkajte olejom, osoľte a pečte v rúre vyhriatej na 190 °C 10–15 minút.
    2. Upečené šampiňóny preložte na tácku s kuchynskou utierkou, aby z nich odsala prebytočnú tekutinu.
    3. Na panvici orestujte slaninu a dajte bokom. Na výpeku opečte paradajky nakrájané na plátky. Na masle pripravte z vajec praženicu.
    4. Do opečeného klobúku šampiňóna dajte vrstvu špenátových listov, opečenú slaninu, plátok paradajky a praženicu. Priklopte druhým klobúkom a postup opakujte. Dobrú chuť!

    Zdroj: KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, Gurmet

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.