Reklama

Domáci SUPER NANUK: Vynikajúci bez éčok a lacnejší ako z obchodu!

Domáce nanuky chutia božsky. Okrem toho, sú úplne bez éčok.

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Ak doma nemáte formičky na nanuky, neutekajte do obchodu. Vyrobte si s deťmi vlastné, napríklad z téglikov ich obľúbeného jogurtu. Svoju mňamku si môžu označiť menom alebo pekným symbolom.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Štíhle kamošky Ivana Gáborík a Katka Jakeš: Máme RECEPT na ich milovanú maškrtu!
    Zdroj: NMH

    Na mini verzie nanukov použite nádobu na ľadové kocky – keď ich naplníte jogurtovou zmesou, iba do nich zapichnite kokteilové špáradlo, a hotovo!

    Nanukoveda

    • Dobrá správa je, že na domáci nanuk nepotrebujete zmrzlinovač.
    • Okrem drobného, najlepšie vždy sezónneho, ovocia doň môžete rozmixovať exotické – hodí sa kivi, ananás, mango či banán.
    • Ovocie pokojne kombinujte aj s bylinkami (mätou), prípadne korením. Určite vyskúšajte štipľavý zázvor.
    • Fantasticky chutí napríklad s limetkami.
    • Krémovosť a vláčnosť dodá nanuku jogurt, smotana, tvaroh, ale aj kokosové mlieko. V ňom sa dokonca na rozdiel od kravského nevytvoria kryštáliky ľadu. 
    • Ak treba, nanuky doslaďte medom, agávou, datľovým, javorovým alebo ryžovým sirupom. Budú ešte zdravšie.
    • No a keď chcete, aby váš ovocný nanuk bol hotová endorfínová bomba, ponorte ho celý do čokolády a posypte orieškami. Dobrú chuť!
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Najlepšie HRNČEKOVÉ KOLÁČE: Máme pre vás SUPER RECEPTY!
      Zdroj: NMH

        Domáci nanuk s jogurtom a ovocím

      Zdroj: Shutterstock

      Domáce nanuky chutia božsky. Okrem toho, sú úplne bez éčok.

      6 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT + MRAZENIE
      Potrebujete:

      • 1 šálka drobného ovocia (jahody, maliny, čučoriedky)
      • 300 ml bieleho jogurtu (gréckeho typu)
      • 1 lyžica medu
      • šťava z 1 limetky
      • za hrsť mandľových lupienkov

      POSTUP:

      1. Umyté ovocie nakrájajte na plátky (iba väčšie kusy). Jogurt premiešajte s medom a dochuťte limetovou šťavou. Ak treba, pridajte ešte trochu medu.
      2. Mandľové lupienky opražte na suchej panvici a nasekajte. Do formičiek na nanuky striedavo vrstvite ovocie a ochutený jogurt. Nakoniec zmes posypte mandľami. Dajte do mrazničky najmenej na 4 hodiny. 

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.