Reklama

Domáca CITRÓNOVÁ ZMRZLINA: Aha, RECEPT ZNÁMEJ zmrzlinárky Barbary máte RAZ-DVA!

Bratislavský Koun. Zmrzlinu Barbary Szalaiovej, absolventky uznávanej talianskej Gelato Academy, na ktorú ľudia čakajú v siahodlhom rade bez reptania, nájdete v Starom Meste.

Zdroj: Robo Hubač

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Božskú zmrzlinu absolventky uznávanej talianskej Gelato Academy, na ktorú ľudia čakajú v dlhočiznom rade úplne bez reptania, nájdete v Starom Meste. Teraz si ju môžete urobiť aj u vás doma... MŇAM!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáca CITRÓNOVÁ ZMRZLINA: Recept od známej zmrzlinárky! Teaser
    Zdroj: NMH

    „Vitajte v malom Taliansku s veľkým srdcom! Každé ráno pre vás zbierame hviezdy, napĺňame nimi čarovný stroj a ručne vyrábame pravé gelato, aby sme vám vyčarili úsmev na tvári a podarovali kúsok sladkého života.“ Či ste niekedy čítali Barbarin pekný príhovor na webe jej zmzlinárne Koun, alebo nie, o tom, že je  stopercentne pravdivý, sa presvedčíte už po prvom lízaní.

    Citrónovo-bazalkový sorbet

    Zdroj: Archív B.S.

    Citrónovo-bazalkový sorbet ako zo známej zmrzlinárne. U vás doma!

    10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, MRAZENIE 4 HODINY

    Potrebujete:

    • 1 l vody
    • 250 g cukru
    • šťava zo 7-8 citrónov
    • asi 10 listov bazalky (nasekaných nadrobno plus celé na ozdobu)
    • kôra z 1-2 citrónov (nastrúhaná)

    Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Pistáciový CHEESECAKE AKO SEN: Recept máme zo známej reštiky! Teaser
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Vodu s cukrom priveďte do varu, aby sa cukor rozpustil a vznikol sirup. Potom ho nechajte trochu vychladnúť a pridajte citrónovú šťavu, najemno nasekanú bazalku aj kôru. Dobre premiešajte.
      2. Ak máte zmrzlinovač, vlejte doň zmes a naprogramujte ho asi na 45 minút. Keď ho nemáte, zmes po vychladnutí prelejte do čistej nádoby a vložte do mrazničky. Po hodine ju vyberte, dôkladne premiešajte vidličkou a dajte znova mraziť. Miešanie opakujte trikrát, každú hodinu. Hotovú zmrzlinu ozdobte lístkami čerstvej bazalky a môžete podávať.

      Vyskúšajte viac osviežujúcich receptov z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.