Domáca CITRÓNOVÁ ZMRZLINA: Aha, RECEPT ZNÁMEJ zmrzlinárky Barbary máte RAZ-DVA!
1. 8. 2022, 9:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:27)

Zdroj: Robo Hubač
Božskú zmrzlinu absolventky uznávanej talianskej Gelato Academy, na ktorú ľudia čakajú v dlhočiznom rade úplne bez reptania, nájdete v Starom Meste. Teraz si ju môžete urobiť aj u vás doma... MŇAM!
Zdroj: Archív B.S.
Zdroj: Robo Hubač
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Galéria k článku

Zdroj: NMH
„Vitajte v malom Taliansku s veľkým srdcom! Každé ráno pre vás zbierame hviezdy, napĺňame nimi čarovný stroj a ručne vyrábame pravé gelato, aby sme vám vyčarili úsmev na tvári a podarovali kúsok sladkého života.“ Či ste niekedy čítali Barbarin pekný príhovor na webe jej zmzlinárne Koun, alebo nie, o tom, že je stopercentne pravdivý, sa presvedčíte už po prvom lízaní.
Citrónovo-bazalkový sorbet
Zdroj: Archív B.S.
Citrónovo-bazalkový sorbet ako zo známej zmrzlinárne. U vás doma!
10 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT, MRAZENIE 4 HODINY
Potrebujete:
- 1 l vody
- 250 g cukru
- šťava zo 7-8 citrónov
- asi 10 listov bazalky (nasekaných nadrobno plus celé na ozdobu)
- kôra z 1-2 citrónov (nastrúhaná)
Článok s receptom pokračuje na ďalšej strane >>>

Zdroj: NMH
POSTUP:
- Vodu s cukrom priveďte do varu, aby sa cukor rozpustil a vznikol sirup. Potom ho nechajte trochu vychladnúť a pridajte citrónovú šťavu, najemno nasekanú bazalku aj kôru. Dobre premiešajte.
- Ak máte zmrzlinovač, vlejte doň zmes a naprogramujte ho asi na 45 minút. Keď ho nemáte, zmes po vychladnutí prelejte do čistej nádoby a vložte do mrazničky. Po hodine ju vyberte, dôkladne premiešajte vidličkou a dajte znova mraziť. Miešanie opakujte trikrát, každú hodinu. Hotovú zmrzlinu ozdobte lístkami čerstvej bazalky a môžete podávať.
Vyskúšajte viac osviežujúcich receptov z Dobrého jedla: