objednať časopis
všetky kategórie

Pozor, mrzne! Môže sa to stať aj v tom najhorúcejšom lete. Teda vtedy, keď z mrazničky vytiahnete takéto domáce ľadové osvieženie! Inšpirujte sa receptami od našej cukrárky Veroniky

JAHODOVOVO-BAZOVÁ DRVINA

6 PORCIÍ, 15 MINÚT PRÍPRAVA, MRAZENIE 12 HODÍN

JAHODOVOVO-BAZOVÁ DRVINA
JAHODOVOVO-BAZOVÁ DRVINA
Zdroj: Laura Witteková

Potrebujete:

• 500 g jahôd + na dokončenie
• 3 lyžice bazového sirupu
• šťava z jednej limetky + na ozdobu
• šťava z jedného granátového jablka
• 2 šálky ľadu
• tymian na ozdobu

JAHODOVOVO-BAZOVÁ DRVINA
JAHODOVOVO-BAZOVÁ DRVINA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

POSTUP:

  1. Jahody umyte, očistite a vhoďte do mixéra. Pridajte bazový sirup, šťavu z limetky, granátového jablka a rozmixujte.
  2. Pridajte kocky ľadu a znovu pustite mixér. Ľadové kocky sa rozmixujú na drvinu spolu s tekutou zmesou.
  3. Zmes nalejte do veľkého džbána, pridajte jahody nakrájané na kúsky a zopár koliesok limetky. Prelejte do pohárov, do ktorých ste vložili vetvičky tymianu.

Šťavu z granátového jablka získate rozmixovaním zrniečok a následne precedením cez husté sitko.

Viac sviežich receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie