Reklama

Schlaďte sa! Domáce NANUKY A ĽADOVÉ DRVINY budete velebiť: Tieto RECEPTY sú top!

MELÓNOVO-UHORKOVÁ DRVINA

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pozor, mrzne! Môže sa to stať aj v tom najhorúcejšom lete. Teda vtedy, keď z mrazničky vytiahnete takéto domáce ľadové osvieženie! Inšpirujte sa receptami od našej cukrárky Veroniky

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Top recept na DOMÁCI ZMRZLINOVÝ SENDVIČ: Nestihne zamrznúť! TEASER

    JAHODOVOVO-BAZOVÁ DRVINA

    6 PORCIÍ, 15 MINÚT PRÍPRAVA, MRAZENIE 12 HODÍN

    Zdroj: Laura Witteková

    JAHODOVOVO-BAZOVÁ DRVINA

    Potrebujete:

    • 500 g jahôd + na dokončenie
    • 3 lyžice bazového sirupu
    • šťava z jednej limetky + na ozdobu
    • šťava z jedného granátového jablka
    • 2 šálky ľadu
    • tymian na ozdobu

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    JAHODOVOVO-BAZOVÁ DRVINA

    POSTUP:

    1. Jahody umyte, očistite a vhoďte do mixéra. Pridajte bazový sirup, šťavu z limetky, granátového jablka a rozmixujte.
    2. Pridajte kocky ľadu a znovu pustite mixér. Ľadové kocky sa rozmixujú na drvinu spolu s tekutou zmesou.
    3. Zmes nalejte do veľkého džbána, pridajte jahody nakrájané na kúsky a zopár koliesok limetky. Prelejte do pohárov, do ktorých ste vložili vetvičky tymianu.

    Šťavu z granátového jablka získate rozmixovaním zrniečok a následne precedením cez husté sitko.

    Viac sviežich receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    KOKOSOVO-MANGOVÉ NANUKY S BIELOU ČOKOLÁDOU

    10 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT,   MRAZENIE 12 HODÍN

    Zdroj: Laura Witteková

    KOKOSOVO-MANGOVÉ NANUKY S BIELOU ČOKOLÁDOU

    Potrebujete:

    Na nanuky:
    • 1 mango
    • 400 ml chladenej kokosovej smotany
    • 125 ml mlieka
    • 3 lyžice medu alebo agávového sirupu
    • 1 lyžica limetkovej šťavy

    Na polevu:
    • 200 g bielej čokolády
    • 2 lyžice masla
    • strúhaný kokos na posypanie

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    KOKOSOVO-MANGOVÉ NANUKY S BIELOU ČOKOLÁDOU

    POSTUP:

    1. Mango ošúpte a nakrájajte na kocky. Vsypte do mixéra. K mangu pridajte kokosovú smotanu, ale len jej bielu stuhnutú časť (nie tekutinu), med, limetkovú šťavu a rozmixujte do hladka.
    2. Zmes rozdeľte do formičiek na nanuky, vložte nanukové paličky a dajte do mrazničky na 12 hodín.
    3. Do misky nasypte nasekanú bielu čokoládu, pridajte maslo a misku položte na hrniec, v ktorom vrie voda. Voda sa nesmie dotýkať misky. Čokoládu rozpustite, zložte z hrnca a nechajte 10 minút chladnúť. Teraz čokoládu prelejte do užšieho pohára. Nanuky vyberte z formičiek a ponorte do bielej čokolády, nechajte ju stiecť a položte na podnos. Nanuky jemne posypte nastrú­haným kokosom a vráťte ich ešte na 10 minút do mrazničky. No a potom sa do nich rovno pustite!

    Takto pripravené nanuky vám v chladničke vydržia viac ako týždeň, ak ich nezlížete skôr...

    Viac sviežich receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    MELÓNOVO-UHORKOVÁ DRVINA

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT,   MRAZENIE 12 HODÍN

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Melónovo - uhorková drvina

    Potrebujete:

    • 1 menší melón
    • pol šalátovej uhorky
    • šťava z citróna
    • agávový sirup alebo med
    • mäta na ozdobenie

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Melónovo - uhorková drvina

    POSTUP:

    1. Melón umyte a odkrojte vrch približne v štvrtine. Melón vydlabte a z dužiny odstráňte semiačka. Dužinu navrstvite na plech alebo podnos a vložte do mrazničky aspoň na 5 hodín. Nechajte zamraziť. Vy­dlabaný melón zatiaľ zakryte fóliou a vložte do chladničky.
    2. Keď je melónová dužina zmrznutá, vložte ju do mixéra, pridajte očistenú uhorku nakrájanú na menšie kúsky, šťavu z citróna, sirup a dobre rozmixujte. Ak by bola zmes príliš hustá, prilejte ešte ľadovú vodu.
    3. Drvinu naložte do vydlabaného melóna, ozdobte mätovými lístkami a môžete podávať.

    Viac sviežich receptov nájdete na ďalšej strane >>>

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Domáca CITRÓNOVÁ ZMRZLINA: Recept od známej zmrzlinárky! Teaser
      Zdroj: NMH

      ČUČORIEDKOVO -TVAROHOVÉ NANUKY

      12 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT,   MRAZENIE 12 HODÍN

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      Čučoriedkovo - tvarohové nanuky

      Potrebujete:

      Na čučoriedkovú vrstvu:
      • 300 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
      • 2 lyžice medu
      • 1 lyžica citrónovej šťavy

      Na tvarohovú vrstvu:
      • 180 ml šľahačkovej smotany
      • 250 g jemného tvarohu
      • 110 g krupicového cukru
      • 2 lyžičky vanilkového extraktu

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      Čučoriedkovo - tvarohové nanuky

      POSTUP:

      1. Do hrnca vsypte čučoriedky, pridajte med, citrónovú šťavu a priveďte do varu. Varte približne 10 minút, aby sa čučoriedky rozpadli a šťava sa zredukovala na polovicu. Nechajte 15 minút chladnúť, aby zmes ešte trochu zhustla.
      2. Do nanukových formičiek dajte po lyžici čučoriedkovej zmesi a zatiaľ dajte bokom.
      3. Pripravte tvarohovú zmes: Smotanu spolu s cukrom vyšľahajte na pevnejšie špičky. V druhej mise zmiešajte tvaroh spolu s vanilkovým extraktom a jemne zapracujte šľahačku. Zmes nalejte do formičiek, do ktorých ste už dali čučoriedkovú vrstvu. Vrstvy môžete pomocou špajle trochu premiešať, aby sa jemne prepojili.
      4. Do formičiek povkladajte drevené paličky a dajte do mrazničky aspoň na 12 hodín.

      Viac sviežich receptov nájdete na ďalšej strane >>>

      ČOKOLÁDOVO-KÁVOVÉ NANUKY

      8 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, MRAZENIE 12 HODÍN

      Zdroj: Laura Witteková

      ČOKOLÁDOVO-KÁVOVÉ NANUKY

      Potrebujete:

      • 375 ml mandľového mlieka
      • 80 g práškového cukru
      • 1 lyžička vanilkového extraktu
      • 180 ml silného espresa (môže byť aj bezkofeínové)
      • 160 ml šľahačkovej smotany
      • 200 g tmavej čokolády
      • nasekané lieskové oriešky

      Zdroj: LAURA WITTEKOVA

      ČOKOLÁDOVO-KÁVOVÉ NANUKY

      POSTUP:

      1. Formu na chlebík vyložte potravinárskou fóliou.
      2. Do misy vlejte mandľové mlieko, cukor, vanilkový extrakt, silné espreso a dobre rozmiešajte. Smotanu vyšľahajte a jemne zapracujte do kávovej zmesi.
      3. Zmes nalejte do formy a prikryte alobalom. Do alobalu urobte v rovnakých rozstupoch malé zárezy a do nich vložte nanukové paličky. Alobal paličky podrží na mieste, aj keď je zmes ešte riedka. Formu vložte do mrazničky aspoň na 12 hodín.
      4. Nad vodnou parou roztopte čokoládu a nechajte ju 10 minút chladnúť. Lieskové oriešky nasekajte na hrubo.
      5. Formu so zmrazenou zmesou vyberte z mrazničky a na 2 sekundy ponorte po okraj do horúcej vody. Zmes sa tak uvoľní a budete ju môcť jednoducho vybrať z formy. Odstráňte fóliu a pomocou väčšieho noža namočeného do teplej vody nakrájajte na pláty.
      6. Zoberte nanuk, namočte ho do čokolády a hneď posypte lieskovými orieškami. Čokoláda na studenom nanuku veľmi rýchlo stuhne. Takto pripravené nanuky vám v chladničke vydržia viac ako týždeň, ak ich nezlížete skôr...

      Keď nemáte formičky, nie je žiadny problém urobiť nanuky vo väčšej forme. Stačí ich len nakrájať.

      Viac ľadovej inšpirácie načerpajte v našej galérii TU!

      Čítajte viac z Dobrého jedla:

      Autor článku

      Veronika Kollárová

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.