Reklama

Babičkin TRHANEC zo známeho bistra ŽUFAŇA: Skvelý RECEPT, vyskúšajte!

Kočky z obľúbeného bistra Žufaňa nám venovali recept na parádny trhanec po babičke.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Jana a Eva spolu varili už ako malé dievčatká na škôlkarskom dvore. Dnes sú spolumajiteľky obľúbeného bistra Žufaňa a kuchtiť „staré dobroty“ šibalsky, po svojom, ich baví stále rovnako. Vyskúšajte tento ich parádny RECEPT!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:11
Remaining Time 0:11
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Moderný KRÉMEŠ cukrárky Veroniky Bušovej: SUPER RECEPT!
    Zdroj: NMH

    Babičkin trhanec s tvarohom a brusnicami

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 13 MINÚT

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Návšteva - Žufana, bratislavské bistro.

    Potrebujete:

    • 40 g hrozienok
    • 30 g rumu
    • 4 vajcia
    • 60 g trstinového cukru
    • štipka soli
    • 300 ml mlieka
    • 200 g polohrubej múky
    • maslo na vymastenie plechu a opekanie trhanca

    Na podávanie:

    • 200 g tvarohu
    • 1 vanilkový struk
    • 1 lyžica kryštálového cukru
    • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
    • sušené brusnice a jablkový kompót
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:15
    Remaining Time 0:15
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Aj vy môžete mať DOMÁCE VAJCIA: Začnite chovať sliepky!
      Zdroj: NMH

      POSTUP:

      1. Hrozienka zalejte rumom a nechajte odpočívať. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny.
      2. Do žĺtkovej zmesi pridajte štipku soli a mlieko. Miešajte a postupne pridávajte muku. Potom do zmesi prilejte rum z hrozienok. Nakoniec jemne zapracujte sneh.
      3. Cesto vylejte do menšieho vymasteného plechu a posypte rumovými hrozienkami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút do zlatohneda.
      4. Keď cesto vychladne, potrhajte ho na nepravidelné kúsky a urobte tvarohovú posýpku: Iba dobre zmiešajte tvaroh, zrniečka z vanilkového struku, cukor a citrónovú kôru.
      5. Trhanec jemne opečte na vymastenej panvici a preložte na tanier. Posypte ho ochuteným tvarohom, brusnicami a podávajte s teplým jablkovým kompótom. 

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.