Babičkin TRHANEC zo známeho bistra ŽUFAŇA: Skvelý RECEPT, vyskúšajte!
16. 4. 2024, 6:02 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: MATEJ KALINA
Reklama
Jana a Eva spolu varili už ako malé dievčatká na škôlkarskom dvore. Dnes sú spolumajiteľky obľúbeného bistra Žufaňa a kuchtiť „staré dobroty“ šibalsky, po svojom, ich baví stále rovnako. Vyskúšajte tento ich parádny RECEPT!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: shutterstock
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
39 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Moderný KRÉMEŠ cukrárky Veroniky Bušovej: SUPER RECEPT!Zdroj: NMH
Babičkin trhanec s tvarohom a brusnicami
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 13 MINÚT
Zdroj: MATEJ KALINA
Návšteva - Žufana, bratislavské bistro.
Potrebujete:
- 40 g hrozienok
- 30 g rumu
- 4 vajcia
- 60 g trstinového cukru
- štipka soli
- 300 ml mlieka
- 200 g polohrubej múky
- maslo na vymastenie plechu a opekanie trhanca
Na podávanie:
- 200 g tvarohu
- 1 vanilkový struk
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- sušené brusnice a jablkový kompót

Video Player is loading.
Aj vy môžete mať DOMÁCE VAJCIA: Začnite chovať sliepky!Zdroj: NMH
POSTUP:
- Hrozienka zalejte rumom a nechajte odpočívať. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky vymiešajte s cukrom do peny.
- Do žĺtkovej zmesi pridajte štipku soli a mlieko. Miešajte a postupne pridávajte muku. Potom do zmesi prilejte rum z hrozienok. Nakoniec jemne zapracujte sneh.
- Cesto vylejte do menšieho vymasteného plechu a posypte rumovými hrozienkami. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 12 minút do zlatohneda.
- Keď cesto vychladne, potrhajte ho na nepravidelné kúsky a urobte tvarohovú posýpku: Iba dobre zmiešajte tvaroh, zrniečka z vanilkového struku, cukor a citrónovú kôru.
- Trhanec jemne opečte na vymastenej panvici a preložte na tanier. Posypte ho ochuteným tvarohom, brusnicami a podávajte s teplým jablkovým kompótom.