Reklama

Domáca JOGURTOVÁ ZMRZLINA: Vyskúšajte CVIKLOVÚ bez éčok, nemá chybu!

Domáca cviklová zmrzlina chutí báječne!

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Priznajte sa, aj vy hádžete mrazené jogurtové zmrzliny do košíka s oveľa lepším pocitom ako tie klasické, „z kopy margarínu“? Veď „fro yo“ sú oveľa zdravšie a trendy, majú menej kalórií a viac ovocia! Alebo zeleniny - ako v tomto skvelom RECEPTE.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    11 potravín pre BRONZOVÚ POKOŽKU: Krásne sa opálite! Teaser
    Zdroj: NMH

    Tiež sme si to mysleli. Až kým sme si neposvietili na ich zloženie: Šokovalo nás priveľa cukru a éčok, naopak, jogurtu a skutočného ovocia ako šafranu. Ešteže je výroba domácej jogurtovej zmrzliny taká jednoduchá! Potrebujete na ňu maximálne 5 ingrediencií – najlepšie, ak sú priamo z vašej záhrady – a neodolateľnú chuť.

    Cviklová zmrzlina

    Zdroj: Shutterstock

    Domáca cviklová zmrzlina chutí báječne!

    6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, MRAZENIE 3 HODINY

    Potrebujete:

    • 3 šálky gréckeho jogurtu
    • 5 menších cvikiel
    • pol šálky medu
    • 1 lyžica olivového oleja
    • štipka soli

    POSTUP:

    1. Umyté cvikly potrite olejom, posoľte a zabaľte do alobalu. Pečte asi 45 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
    2. Cvikly nechajte vychladnúť a potom ich jemne ošúpte. Rozmixujte na pyré, pridajte jogurt a med, zmes dobre premiešajte.
    3. Zmes vložte do zmrzlinovača alebo jednoducho do mrazničky. V prípade, že ju budete mraziť, dvakrát ju z mrazničky vyberte (vždy po hodine) a vidličkou dobre premiešajte a povrch vyhlaďte. Potom ju dajte opäť zamraziť. Asi 15 minút pred podávaním ju vyberte, aby sa ľahšie naberala. Sladké maškrtenie!

    Podobne si môžete vyrobiť jogurtové zmrzliny od výmyslu sveta. Rozhodujú vaše aktuálne chúťky a zásoby.

    Už ste počuli náš podcast?

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.