Domáca JOGURTOVÁ ZMRZLINA: Vyskúšajte CVIKLOVÚ bez éčok, nemá chybu!
24. 6. 2023, 12:16 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:30)

Zdroj: Shutterstock
Priznajte sa, aj vy hádžete mrazené jogurtové zmrzliny do košíka s oveľa lepším pocitom ako tie klasické, „z kopy margarínu“? Veď „fro yo“ sú oveľa zdravšie a trendy, majú menej kalórií a viac ovocia! Alebo zeleniny - ako v tomto skvelom RECEPTE.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku

Zdroj: NMH
Tiež sme si to mysleli. Až kým sme si neposvietili na ich zloženie: Šokovalo nás priveľa cukru a éčok, naopak, jogurtu a skutočného ovocia ako šafranu. Ešteže je výroba domácej jogurtovej zmrzliny taká jednoduchá! Potrebujete na ňu maximálne 5 ingrediencií – najlepšie, ak sú priamo z vašej záhrady – a neodolateľnú chuť.
Cviklová zmrzlina
Zdroj: Shutterstock
Domáca cviklová zmrzlina chutí báječne!
6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 60 MINÚT, MRAZENIE 3 HODINY
Potrebujete:
- 3 šálky gréckeho jogurtu
- 5 menších cvikiel
- pol šálky medu
- 1 lyžica olivového oleja
- štipka soli
POSTUP:
- Umyté cvikly potrite olejom, posoľte a zabaľte do alobalu. Pečte asi 45 minút v rúre vyhriatej na 160 stupňov.
- Cvikly nechajte vychladnúť a potom ich jemne ošúpte. Rozmixujte na pyré, pridajte jogurt a med, zmes dobre premiešajte.
- Zmes vložte do zmrzlinovača alebo jednoducho do mrazničky. V prípade, že ju budete mraziť, dvakrát ju z mrazničky vyberte (vždy po hodine) a vidličkou dobre premiešajte a povrch vyhlaďte. Potom ju dajte opäť zamraziť. Asi 15 minút pred podávaním ju vyberte, aby sa ľahšie naberala. Sladké maškrtenie!
Podobne si môžete vyrobiť jogurtové zmrzliny od výmyslu sveta. Rozhodujú vaše aktuálne chúťky a zásoby.