Bojujeme s horúčavou: Recept na pravú TALIANSKU ZMRZLINU GELATO vás schladí
Ortuť na teplomeroch stúpa do tak závratných výšin, že sa ani neoplatí vystrčiť nos z domu. Nemusíte chodiť ani na zmrzlinu, pravé talianske gelato si môžete pripraviť aj doma.
- 30 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 hrnčekymlieka
- 1 hrnčekšľahačkovej smotany
- 4 ksžĺtky
- pol kspohára cukru
- 1 ksvanilkový struk
Postup
krok
V stredne veľkej vyššej panvici rozmiešajte mlieko so smotanou. Pridajte rozkrojený vanilkový struk a zohrievajte, kým sa na okraji neurobí pena. Potom ihneď odstavte zo sporáka.
krok
V mise vymiešajte žĺtky s cukrom a za stáleho miešania prilievajte mliečnu zmes. Prelejte do panvice a dajte späť na sporák. Varte na strednej teplote a miešajte drevenou vareškou, kým zmes nedostane gélovú konzistenciu a nezačne sa oddeľovať od varešky. Ak sa začnú objavovať drobné vajíčkové hrudky, okamžite odstavte zo sporáka.
krok
Uvarenú zmes prelejte cez gázu alebo veľmi jemné sito do misy, zakryte a dajte cez noc odstáť do chladničky.
krok
Ráno zmes preložte do stroja na zmrzlinu a postupujte podľa návodu na prístroji. Hotovú zmrzlinu dajte do vhodnej nádoby a uskladnite v mrazničke.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
