Reklama

Bojujeme s horúčavou: Recept na pravú TALIANSKU ZMRZLINU GELATO vás schladí

Reklama

Ortuť na teplomeroch stúpa do tak závratných výšin, že sa ani neoplatí vystrčiť nos z domu. Nemusíte chodiť ani na zmrzlinu, pravé talianske gelato si môžete pripraviť aj doma.

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček šľahačkovej smotany
  • 4 ks žĺtky
  • pol ks pohára cukru
  • 1 ks vanilkový struk

Postup

Krok 1

V stredne veľkej vyššej panvici rozmiešajte mlieko so smotanou. Pridajte rozkrojený vanilkový struk a zohrievajte, kým sa na okraji neurobí pena. Potom ihneď odstavte zo sporáka.

Krok 2

V mise vymiešajte žĺtky s cukrom a za stáleho miešania prilievajte mliečnu zmes. Prelejte do panvice a dajte späť na sporák. Varte na strednej teplote a miešajte drevenou vareškou, kým zmes nedostane gélovú konzistenciu a nezačne sa oddeľovať od varešky. Ak sa začnú objavovať drobné vajíčkové hrudky, okamžite odstavte zo sporáka.

Krok 3

Uvarenú zmes prelejte cez gázu alebo veľmi jemné sito do misy, zakryte a dajte cez noc odstáť do chladničky.

Krok 4

Ráno zmes preložte do stroja na zmrzlinu a postupujte podľa návodu na prístroji. Hotovú zmrzlinu dajte do vhodnej nádoby a uskladnite v mrazničke.