Postup

 krok

V stredne veľkej vyššej panvici rozmiešajte mlieko so smotanou. Pridajte rozkrojený vanilkový struk a zohrievajte, kým sa na okraji neurobí pena. Potom ihneď odstavte zo sporáka.

 krok

V mise vymiešajte žĺtky s cukrom a za stáleho miešania prilievajte mliečnu zmes. Prelejte do panvice a dajte späť na sporák. Varte na strednej teplote a miešajte drevenou vareškou, kým zmes nedostane gélovú konzistenciu a nezačne sa oddeľovať od varešky. Ak sa začnú objavovať drobné vajíčkové hrudky, okamžite odstavte zo sporáka.

 krok

Uvarenú zmes prelejte cez gázu alebo veľmi jemné sito do misy, zakryte a dajte cez noc odstáť do chladničky.

 krok

Ráno zmes preložte do stroja na zmrzlinu a postupujte podľa návodu na prístroji. Hotovú zmrzlinu dajte do vhodnej nádoby a uskladnite v mrazničke.

Kategórie