Reklama

GAŠTANOVÉ jazýčky: Dezert, za ktorý vás budú na rukách nosiť

gastany

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

My sme ho upiekli v redakcii všetky, milujeme testovanie týchto dobrotiek.

  • Dĺžka prípravy (min): 45
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g uvarených gaštanov
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžice karamelového likéru (umu)
  • 1 ks 60-80 g pomletých čokoládových keksov
  • 1 ks čokoládová poleva

Na ozdobu:

  • 250 ml šľahačky
  • 5 ks gaštanov

Postup

Krok 1

Uvarené očistené gaštany ešte teplé pretlačte cez sito. Pridajte cukor, likér a pomleté keksy. Vypracujte masu, z ktorej sa dajú formovať menšie kolieska.

Krok 2

Hotové kolieska namáčajte v rozpustenej čokoládovej poleve a odložte na chladné miesto stuhnúť. Potom každé koliesko ozdobte kopčekom tuhej šľahačky a kúskami gaštanov.