GAŠTANOVÉ jazýčky: Dezert, za ktorý vás budú na rukách nosiť
23. 11. 2021, 18:14 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
My sme ho upiekli v redakcii všetky, milujeme testovanie týchto dobrotiek.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g uvarených gaštanov
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice karamelového likéru (umu)
- 1 ks 60-80 g pomletých čokoládových keksov
- 1 ks čokoládová poleva
Na ozdobu:
- 250 ml šľahačky
- 5 ks gaštanov
Postup
Krok 1
Uvarené očistené gaštany ešte teplé pretlačte cez sito. Pridajte cukor, likér a pomleté keksy. Vypracujte masu, z ktorej sa dajú formovať menšie kolieska.
Krok 2
Hotové kolieska namáčajte v rozpustenej čokoládovej poleve a odložte na chladné miesto stuhnúť. Potom každé koliesko ozdobte kopčekom tuhej šľahačky a kúskami gaštanov.