JEMNÉ JABLKOVÉ REZY
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
PLECH 25 x 38 CM, PRÍPRAVA 45 MINÚT, PEČENIE 5 MINÚT
Potrebujete:
- 4 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice horúcej vody
- 50 ml oleja
- 150 g polohrubej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 50 g mletých orechov
- maslo na vymastenie plechu
- škoricový cukor na ozdobenie
NA JABLKOVÝ KRÉM
- 1 kg jablkového pyré
- 100 g kryštálového cukru
- 80 g krémového prášku Zlatý klas
NA JABLKOVÚ ŠĽAHAČKU
- 500 g smotany na šľahanie
- 100 g jablkového pyré
- 50 g práškového cukru
- 2 balíčky stužovača šľahačky
POSTUP
- Rúru vyhrejte na 175 °C. Štyri žĺtky s cukrom za postupného pridávania horúcej vody vyšľahajte do peny. Prilejte olej a striedavo vmiešajte zmes preosiatej múky s kypriacim práškom a mleté orechy. Zo štyroch bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do cesta. Cesto rozotrite na plech vymazaný maslom a pečte 5 minút.
- Pripravte jablkový krém: V horúcom jablkovom pyré rozpustite cukor. Priveďte k bodu varu a vlejte krémový prášok rozmiešaný v 150 ml vody. Približne minútu povarte a odstavte z ohňa. Miešajte, kým krém nie je vlažný.
- Pripravte jablkovú šľahačku: Smotanu vyšľahajte s cukrom a so stužovačom. Postupne vmiešajte jablkové pyré.
- Na vychladnutý upečený korpus nalejte vlažný jablkový krém. Po stuhnutí rozotrite jablkovú šľahačku a posypte škoricovým cukrom. Môžete dozdobiť cukrárenským zdobením.
Viac receptov je na ďalšej strane >>>