objednať časopis
všetky kategórie

Skombinovanie chutných surovín - jabĺčok, medu, tvarohu, orechov a o výsledku ani netreba pochybovať - je božsky dokonalý.

JEMNÉ JABLKOVÉ REZY

Jemné jablkové rezy
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

PLECH 25 x 38 CM, PRÍPRAVA 45 MINÚT,  PEČENIE 5 MINÚT 

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžice horúcej vody
  • 50 ml oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 50 g mletých orechov
  • maslo na vymastenie plechu
  • škoricový cukor na ozdobenie

NA JABLKOVÝ KRÉM

  • 1 kg jablkového pyré 
  • 100 g kryštálového cukru
  • 80 g krémového prášku Zlatý klas

NA JABLKOVÚ ŠĽAHAČKU

  • 500 g smotany na šľahanie
  • 100 g jablkového pyré
  • 50 g práškového cukru
  • 2 balíčky stužovača šľahačky
Jablkový závin
Čítajte viac
Zabudnite na koláče z cukrárne: Efektný JABLKOVÝ ZÁVIN máte hotový za chvíľku!

POSTUP

  1.  Rúru vyhrejte na 175 °C. Štyri žĺtky s cukrom za postupného pridávania horúcej vody vyšľahajte do peny. Prilejte olej a striedavo vmiešajte zmes preosiatej múky s kypriacim práškom a mleté orechy. Zo štyroch bielkov vyšľahajte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do cesta. Cesto rozotrite na plech vymazaný maslom a pečte 5 minút.
  2. Pripravte jablkový krém: V horúcom jablkovom pyré rozpustite cukor. Priveďte k bodu varu a vlejte krémový prášok rozmiešaný v 150 ml vody. Približne minútu povarte a odstavte z ohňa. Miešajte, kým krém nie je vlažný.
  3. Pripravte jablkovú šľahačku: Smotanu vyšľahajte s cukrom a so stužovačom. Postupne vmiešajte jablkové pyré.
  4. Na vychladnutý upečený korpus nalejte vlažný jablkový krém. Po stuhnutí rozotrite jablkovú šľahačku a posypte škoricovým cukrom. Môžete dozdobiť cukrárenským zdobením.

Viac receptov je na ďalšej strane >>>