KOLÁČ S KOFOLOU

Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT
Potrebujete:
- 3 vajcia
- 300 g kryštálového cukru
- 5 lyžíc oleja
- 400 g polohrubej múky
- 1 plechovku kofoly
- 1 balíček kypriaceho prášku
- čokoládovú polevu
POSTUP
- Vajcia ušľahajte s cukrom a olejom do peny. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a pridajte ju k vyšľahanej hmote. Postupne vlejte kofolu a dôkladne premiešajte.
- Cesto vylejte do tortovej formy s priemerom 26 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C približne 40 minút.
- Vychladnutý koláč polejte čokoládovou polevou alebo roztopenou čokoládou.