Reklama

Aké je pečenie s cviklou, kofolou či grankom? Mňamkové KOLÁČE aj na pracovný deň

Bábovka z granka

Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

Reklama

Jeden je bez vajec, v druhému dodá zaujímavú chuť kofola, ďalší upečiete zo špaldy a polenty. A hlavne, tieto koláče sú nesmierne jednoduché. Tak poďte na to!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nela Pocisková listuje v Dobrom jedle: Náš časopis miluje!

    KOLÁČ S KOFOLOU

    Koláč s kofolou

    Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 50 MINÚT

    Potrebujete:

    • 3 vajcia
    • 300 g kryštálového cukru
    • 5 lyžíc oleja
    • 400 g polohrubej múky
    • 1 plechovku kofoly
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • čokoládovú polevu

    POSTUP

    1. Vajcia ušľahajte s cukrom a olejom do peny. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a pridajte ju k vyšľahanej hmote. Postupne vlejte kofolu a dôkladne premiešajte.
    2. Cesto vylejte do tortovej formy s priemerom 26 cm, vystlanej papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C približne 40 minút.
    3. Vychladnutý koláč polejte čokoládovou polevou alebo roztopenou čokoládou. 
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Ako upiecť DOMÁCI CHLIEB? Je to ľahšie, než by ste čakali! TEASER

      BROWNIES Z CVIKLY

      Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Kŕistek

      8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 75 MINÚT

      Potrebujete:

      • 500 g cvikly (uvarenej)
      • 100 g hladkej múky
      • 3 vajcia
      • 200 g krupicového cukru
      • 100 g masla
      • 200 g horkej čokolády 70 %
      • 25 g kakaa
      • 1 lyžičku prášku do pečiva

      POSTUP

      1. Cviklu ošúpte a uvarte do mäkka. Rozmixujte na kašu.
      2. Vajcia vyšľahajte s cukrom a primiešajte k cvikle. Postupne pridajte ostatné suroviny.
      3. Cesto vylejte na plech veľkosti 20x20 cm vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote 180 °C približne 25 minút. Ešte teplé posypte čokoládovými hoblinami a nakrájajte.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Pečené REBIERKA, ktoré spievajú: Zjedli sme ich za minútu! Teaser
        Zdroj: NMH

        GRANKOVÁ BÁBOVKA S KOKOSOM                     

        Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

        8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 70 MINÚT

        Potrebujete:

        • 1 hrnček kyslej smotany
        • 1 hrnček polohrubej múky
        • 1 hrnček kryštálového cukru
        • 1 hrnček granulovaného kakaa
        • pol hrnčeka oleja
        • 1 vajce
        • 1 lyžičku kypriaceho prášku
        • 2 lyžice sušeného kokosu

        POSTUP

        1. Všetky ingrediencie spolu zmiešajte a vlejte do maslom vymastenej a kakaom vysypanej bábovkovej formy.
        2. Pečte pri teplote180 °C približne 45 minút. Prvú pol hodinu pečte bábovku zakrytú alobalom, do ktorého vidličkou spravte dierky. Po pol hodine alobal odstráňte a pečte odokryté ďalších 15 minút.
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Piecť piškótu z hladkej alebo z polohrubej múky? Cukrárka vám poradí TEASER

           KOKOSOVÝ BEZVAJEČNÝ KOLÁČ

          Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

          16 PORCIÍ,  PRÍPRAVA 35 MINÚT

          Potrebujete:

          • 4 hrnčeky kokosovej múčky
          • 2 a pol hrnčeka práškového cukru
          • 3 hrnčeky polohrubej múky
          • 3 hrnčeky mlieka
          • 1 a pol hrnčeka oleja
          • 1 kypriaci prášok
          • 200 g mliečnej čokolády

          POSTUP

          1. Čokoládu nasekajte na drobné kúsky. V miske dôkladne zmiešajte všetky suroviny a vymiešajte hladké cesto.
          2. Vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 25 minút pri teplote 180 °C.
          3. Koláč nechajte vychladnúť a posypte kokosom. Podávajte nakrájaný na kocky.
          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Chrumkavé a chutné zemiakové PLACKY od babičky na večeru

            POLENTOVÝ KOLÁČIK S OVOCÍM

            Zdroj: Dobré jedlo/Dušan Křístek

            8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 40 MINÚT

            Potrebujete

            • 50 g špaldovej múky
            • 50 g polenty
            • 1 lyžičku kypriaceho prášku
            • 1 vanilkový cukor
            • 250 g jemného tvarohu
            • 2 vajcia
            • 80 g roztopeného masla
            • 80 ml javorového sirupu alebo medu
            • 2 lyžice citrónovej šťavy
            • 150 g lesného ovocia

            POSTUP

            1. Všetky suroviny spolu zmiešajte, vylejte do tortovej formy s priemerom 24 cm vystlanej papierom na pečenie a posypte ovocím.
            2. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.