Reklama

SLOVENSKÉ RIZOTO má svoje čaro: Retro RECEPT sa hodí uprostred týždňa

Slovenské rizoto.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hoci talianske risotto je fenomenálne, ani to slovenské sa nedá zahanbiť! Vie byť chutné a spoľahlivo zasýti celú rodinu. Vyskúšajte náš recept na slovenské rizoto ešte tento týždeň!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dokonalé zimné jedlo PEČENÉ ZEMIAKY: Vylepšite ich chutnými plnkami!

    SLOVENSKÉ RIZOTO

    4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Slovenské rizoto.

    Potrebujete:

    • 300 g guľatozrnnej ryže
    • 2 lyžice rastlinného oleja
    • 1 cibuľa
    • 500 g bravčového mäsa
    • 1 lyžička mletej sladkej papriky
    • 1 lyžička mletej rasce
    • 300 g mrazeného hrášku s mrkvou
    • 100 g čerstvých šampiňónov
    • údený oštiepok a petržlenová vňať na podávanie
    • soľ, čierne korenie podľa chuti

    POSTUP:

    1. Ryžu dobre umyte a nechajte odkvapkať. V hlbšom hrnci na oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte na kocky nakrájané mäso a orestujte zo všetkých strán. Vsypte mletú papriku, rascu, soľ, korenie podľa chuti, dobre premiešajte a zalejte vodou, aby bolo mäso ponorené. Varte na miernom plameni približne 25 minút, aby bolo mäso takmer mäkké.
    2. Do hrnca pridajte hrášok, mrkvu, nakrájané šampiňóny a ryžu. Dobre premiešajte, v prípade potreby podlejte vodou a priveďte do varu. Potom teplotu stiahnite, hrniec prikryte a varte približne 20 minút, aby bola ryža mäkká.
    3. Rizoto podávajte posypané syrom a petržlenovou vňaťou.

    Vyskúšajte aj ďalšie recepty z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.