SLOVENSKÉ RIZOTO má svoje čaro: Retro RECEPT sa hodí uprostred týždňa
17. 1. 2024, 6:09 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Hoci talianske risotto je fenomenálne, ani to slovenské sa nedá zahanbiť! Vie byť chutné a spoľahlivo zasýti celú rodinu. Vyskúšajte náš recept na slovenské rizoto ešte tento týždeň!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Lýdia Czakó
Galéria k článku
46 fotografiíPrejsť do galérie
SLOVENSKÉ RIZOTO
4-6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 45 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Slovenské rizoto.
Potrebujete:
- 300 g guľatozrnnej ryže
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 cibuľa
- 500 g bravčového mäsa
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 300 g mrazeného hrášku s mrkvou
- 100 g čerstvých šampiňónov
- údený oštiepok a petržlenová vňať na podávanie
- soľ, čierne korenie podľa chuti
POSTUP:
- Ryžu dobre umyte a nechajte odkvapkať. V hlbšom hrnci na oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte na kocky nakrájané mäso a orestujte zo všetkých strán. Vsypte mletú papriku, rascu, soľ, korenie podľa chuti, dobre premiešajte a zalejte vodou, aby bolo mäso ponorené. Varte na miernom plameni približne 25 minút, aby bolo mäso takmer mäkké.
- Do hrnca pridajte hrášok, mrkvu, nakrájané šampiňóny a ryžu. Dobre premiešajte, v prípade potreby podlejte vodou a priveďte do varu. Potom teplotu stiahnite, hrniec prikryte a varte približne 20 minút, aby bola ryža mäkká.
- Rizoto podávajte posypané syrom a petržlenovou vňaťou.