Slaný KOLÁČ je upečený do pol hodiny! Vyskúšajte ho SO ŠPENÁTOM A S KOZÍM SYROM
3. 1. 2024, 13:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Slaný koláč z lístkového cesta je veľmi rýchle jedlo! Náš recept so špenátom a kozím syrom sa vám isto zapáči tak, že ho budete piecť často!
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
39 fotografiíPrejsť do galérie
×
Zdroj: NMH

Video Player is loading.
Božské KOKOSOVÉ KOLÁČIKY Viki Rákovej si musíte urobiť: A ten krém je MŇAM!Zdroj: NMH
SLANÝ KOLÁČ SO ŠPENÁTOM A S KOZÍM SYROM
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Slaný koláč so špenátom a s kozím syrom.
Potrebujete:
- 1 balenie vyvaľkaného lístkového cesta
- 400 g mrazeného listového špenátu
- 4 vajcia
- 150 ml mlieka
- 200 g čerstvého kozieho syra
- 1 strúčik cesnaku
- štipka mletého muškátového orieška
- 3-5 plátkov sušených paradajok
- soľ, korenie
POSTUP:
- Rúru vyhrejte na 200 °C. Cesto rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie, okraje zahnite dnu, potrite ich vajíčkom. Cesto popichajte po celej ploche a dajte na 10 minút do vyhriatej rúry.
- Špenát nechajte vopred roztopiť a vyžmýkajte z neho prebytočnú vodu. Preložte do mixéra, pridajte 2 vajcia, mlieko, polovicu kozieho syra, muškátový oriešok, nasekaný cesnak, soľ, korenie podľa chuti a premixujte – nie však dohladka, ale na hrubšie pyré.
- Predpečené cesto vyberte z rúry, prepichnite nafúknuté časti a na celú plochu rozložte špenátovú zmes. Navrch poukladajte zvyšný syr, sušené paradajky, rozklepnite 2 vajcia a dajte späť do rúry asi na 15 minút, aby špenátová zmes a vajcia stuhli. Koláč podávajte mierne vychladnutý.
Vyskúšajte viac receptov z Dobrého jedla: