Reklama

Hrejivá POLIEVKA S KLOBÁSKOU A CHRENOM: Poriadne vám zakúri v bruchu

Polievka s klobásou a chrenom.

Zdroj: Natália Jablonková

Reklama

Prefúkalo vás? Zohrejte sa polievkou s klobásou a chrenom. Rýchly recept vám isto zachutí.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Jednoduché triky, aby ste neplakali pri krájaní cibule: Toto naozaj zaberá!
    Zdroj: NMH

    POLIEVKA S KLOBÁSKOU A CHRENOM

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT

    Zdroj: Natália Jablonková

    Polievka s klobásou a chrenom.

    Potrebujete:

    • 2 veľké cibule
    • 100 g slaniny
    • 2 mrkvy
    • 3 veľké zemiaky
    • 2 lyžičky sušeného majoránu
    • 4 bobkové listy
    • strúhaný chren (podľa chuti)
    • 150 ml šťavy z kyslej kapusty
    • 1,5 l hydinového vývaru
    • 200 g klobások";i:10;s:7:"6 vajec";i:11;s:28:"soľ, mleté čierne korenie";i:12;s:4:"olej

    POSTUP:

    1. V hrnci zohrejte olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opekajte ju do sklovita asi 5 minút.
    2. Pridajte nadrobno nakrájanú slaninu, na plátky nakrájanú mrkvu, na malé kocky nakrájané zemiaky a znovu opekajte 5 minút.
    3. Pridajte majorán a bobkové listy, nastrúhaný chren, kapustovú šťavu a vývar. Podľa potreby zľahka osoľte a okoreňte. Priveďte do varu.
    4. Do polievky dajte klobásky nakrájané na tenké plátky a varte 15 minút. Polievku servírujte s vajíčkom uvareným na tvrdo.

    Počuli ste už náš podcast o polievkách?