Hrejivá POLIEVKA S KLOBÁSKOU A CHRENOM: Poriadne vám zakúri v bruchu
8. 1. 2024, 17:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Natália Jablonková
Reklama
Prefúkalo vás? Zohrejte sa polievkou s klobásou a chrenom. Rýchly recept vám isto zachutí.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Lýdia Czakó
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
28 fotografiíPrejsť do galérie
×
Zdroj: NMH

Video Player is loading.
Jednoduché triky, aby ste neplakali pri krájaní cibule: Toto naozaj zaberá!Zdroj: NMH
POLIEVKA S KLOBÁSKOU A CHRENOM
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Zdroj: Natália Jablonková
Polievka s klobásou a chrenom.
Potrebujete:
- 2 veľké cibule
- 100 g slaniny
- 2 mrkvy
- 3 veľké zemiaky
- 2 lyžičky sušeného majoránu
- 4 bobkové listy
- strúhaný chren (podľa chuti)
- 150 ml šťavy z kyslej kapusty
- 1,5 l hydinového vývaru
- 200 g klobások";i:10;s:7:"6 vajec";i:11;s:28:"soľ, mleté čierne korenie";i:12;s:4:"olej
POSTUP:
- V hrnci zohrejte olej. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a opekajte ju do sklovita asi 5 minút.
- Pridajte nadrobno nakrájanú slaninu, na plátky nakrájanú mrkvu, na malé kocky nakrájané zemiaky a znovu opekajte 5 minút.
- Pridajte majorán a bobkové listy, nastrúhaný chren, kapustovú šťavu a vývar. Podľa potreby zľahka osoľte a okoreňte. Priveďte do varu.
- Do polievky dajte klobásky nakrájané na tenké plátky a varte 15 minút. Polievku servírujte s vajíčkom uvareným na tvrdo.