Výživná POLIEVKA na marocký spôsob dnes padne vhod! Recept aj pre vegánov
11. 1. 2024, 17:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Iva Kocová @ivka_veggierecipes pre Dobré jedlo
Reklama
Plná zeleniny, hrejivých korenín a skvelej chuti! Taká je zeleninová polievka na marocký spôsob. Vegánsky recept si obľúbite!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
62 fotografiíPrejsť do galérie
VEGAN ZELENINOVÁ POLIEVKA NA MAROCKÝ SPÔSOB
Recept pripravila autorka vegánskych receptov Iva Kocová
6-8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 10 MINÚT + NAMÁČANIE, VARENIE 35 MINÚT
Zdroj: Iva Kocová @ivka_veggierecipes pre Dobré jedlo
Zeleninová polievka na marocký spôsob
Potrebujete:
- 400 g hŕstkovej zmesi strukovín
- olivový olej
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- 2 lyžičky mletej rasce
- 2 lyžičky mletej škorice
- morská soľ (podľa potreby)
- 1-2 lyžičky mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletého nového korenia";i:10;s:38:"1 lyžička mletého čierneho korenia";i:11;s:27:"štipka kajenského korenia";i:12;s:29:"1 liter zeleninového vývaru";i:13;s:15:"1 menší batat";i:14;s:19:"1-2 väčšie mrkvy";i:15;s:11:"3 paradajky";i:16;s:28:"stonka zeleru (nemusí byť)";i:17;s:19:"1 menší petržlen";i:18;s:49:"1 lyžica koriandrovej alebo petržlenovej vňate";i:19;s:47:"1 lyžica lahôdkového droždia (nemusí byť)";i:20;s:43:"1 lyžica paradajkovej pasty alebo pretlaku";i:21;s:39:"rezance, bageta a bylinky na podávanie
POSTUP:
- Pred varením prepláchnite strukovinovú zmes a namočte na 2 až 4 hodiny, prípadne dlhšie.
- Vo väčšom hrnci na olivovom oleji opražte najemno nakrájanú cibuľu. Pridajte cesnak, nastrúhaný zázvor, koreniny a restujte ešte približne minútu. Pridajte strukovinovú zmes a zalejte pripraveným zeleninovým vývarom.
- Približne po 15 minútach varenia, keď sú strukoviny mäkšie, pridajte nakrájaný batat, mrkvu, paradajky, zeler, petržlen, vňať, lahôdkové droždie a paradajkovú pastu. Ak treba, ešte podlejte vývarom. Priveďte do varu, znížte teplotu a varte ďalších 10 až 20 minút, pokým zelenina nezmäkne.
- Podávajte s rezancami, opečenou bagetou alebo chlebom a čerstvými bylinkami.