Marianna Ďurianová miluje FAŠIANGOVÉ ŠIŠKY: Recept jej mamy je výborný!
9. 1. 2024, 15:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/Co2VKGbqSRR/
Moderátorka Marianna Ďurianová prezradila recept na obľúbenú pochúťku z jej detstva, na ktorú dodnes nedá dopustiť - mamine fašiangové šišky s jahodovou penou!
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CYJzQUuKvx9/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CljW-2Kq-Ks/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Co2VKGbqSRR/
Galéria k článku
„V detstve som nebola veľmi dobrý “jedák”. Mama zvykla hovoriť, že ľudia si budú myslieť, že jeme chrústy. Musím priznať, že naozaj bolo pre mňa každé jedlo počas dňa utrpenie, pri obede som dokázala sedieť aj tri hodiny. Desiatu som pravidelne nechávala v aktovke a jedlo som dokonca schovávala aj pod posteľ. Čo ma ale dokázalo potešiť, boli šišky s lekvárom alebo jahodovou penou," prezradila Marianna Ďurianová pre Dobré jedlo.
Zdroj: archív Marianny Ďurianovej
Marianna Ďurianová nebola ako dieťa dobrý jedák, ale na jednu fašiangovú pochúťku mala slabosť.
Fašiangové šišky sú neodolateľná pochúťka. “Dokázala som ich “spráskať” na posedenie kvantum. Dodnes ich milujem, najlepšie stále robí moja mama.” vyznala sa nám moderátorka Marianna Ďurianová, ktorá ich má najradšej s lekvárom alebo jahodovou penou.
Pripravte si recept, ktorý miluje aj Marianna Ďurianová.
ŠIŠKY S MARHUĽOVÝM DŽEMOM
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Šišky s džemom
20-25 KUSOV, PRÍPRAVA 30 MINÚT + KYSNUTIE A SMAŽENIE
Potrebujete:
- 50 ml vlažného mlieka
- 1 kocka droždia
- 50 g práškového cukru
- 300 g hladkej múky
- 300 g polohrubej múky
- 80 g roztopeného masla
- štipka soli
- 4 žĺtky
- 1 lyžička rumu
- kôra z pol citróna";i:10;s:31:"1 lyžička citrónovej šťavy";i:11;s:17:"olej na smaženie";i:12;s:51:"marhuľový džem a práškový cukor na podávanie
POSTUP:
- Do vlažného mlieka rozmrvte droždie, pridajte cukor a nechajte vzísť kvások.
- Do väčšej misy nalejte kvások a všetky ostatné suroviny. Vymieste hladké vláčne cesto a nechajte kysnúť aspoň 45 minút.
- Vykysnuté cesto rozvaľkajte a vykrajujte krúžky. Aj tie nechajte ešte aspoň 30 minút podkysnúť.
- Šišky smažte do zlatista v dostatočnom množstve oleja. Nechajte odkvapkať na papierovej utierke. Na každú dajte kôpku džemu, poprášte cukrom a podávajte.
Čítajte viac z Dobrého jedla: