Reklama

Fašiangy sú tu! Poďte si s nami vysmažiť TRADIČNÉ FÁNKY

Fánky.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Medzi tradičné fašiangové dobroty neodmysliteľne patria fánky! Na super recept od našej cukrárky Veroniky sa môžete spoľahnúť!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recepty na NAJLEPŠIE PAGÁČIKY: Na tieto sa môžete spoľahnúť!

    FÁNKY

    25-30 KUSOV, 25 MINÚT, SMAŽENIE 15-20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g tučného hrudkového tvarohu
    • 2 vajcia
    • 2 lyžice rumu
    • 70 g rozpusteného masla
    • 250 g hladkej múky
    • pol lyžičky sódy bikarbóny
    • olej alebo masť na vysmážanie
    • práškový cukor zmiešaný s mletou vanilkou

    POSTUP:

    1. V mise zmiešajte tvaroh, vajcia, rum a maslo. Vsypte múku, sódu bikarbónu a vypracujte hladké cesto. Zabaľte do fólie a vložte na hodinu do chladničky.
    2. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkajte na štvorec približne 3 mm hrubý a rozkrájajte na štvorce alebo kosoštvorce podľa želania. Každý vyrezaný tvar ešte v strede dvakrát narežte, aby sa fánky vysmažili čo najrýchlejšie a nenasiakli olejom.
    3. Fánky vysmážajte z oboch strán v rozohriatom oleji alebo masti. Mali by sa krásne nafúknuť a byť zlaté z oboch strán. Hotové fánky poukladajte na papierový obrúsok aby odsal prebytočný tuk. Následne ich posypte alebo rovno obaľte v zmesi práškového cukru a mletej vanilky.

    Dobrý tip: Nebojte sa do cesta pridať rum, pomáha fánkam nenasať príliš veľa tuku pri smažení.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.