Potrebujete sa zohriať? PANÍR KARÍ S TEKVICOU je skvelé jedlo na večeru
9. 1. 2024, 17:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Reklama
Hrejivé karí vám urobí pohodu v bruchu i na duši. Výborný recept na panír karí s tekvicou máte pripravený skutočne jednoducho.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
8 fotografiíPrejsť do galérie
PANÍR KARÍ S TEKVICOU
4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Panír karí s tekvicou.
Potrebujete:
Na omáčku:
- 1 lyžica masla ghí alebo oleja
- štvrť lyžičky mletej rímskej rasce
- pol lyžičky strúhaného zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka nakrájanej cibule
- 10 kešu orieškov
- 1 paradajka
- čili podľa chuti
- soľ
Na tekvicu:
- 1 lyžica masla ghí alebo oleja
- pol lyžičky kurkumy
- pol lyžičky mletého koriandra
- štipka mletých klinčekov
- 2 lyžičky korenia garam masala
- 2 bobkové listy
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- soľ
- pol lyžičky cukru
- 100 ml vody";i:10;s:29:"100 g paradajkového pretlaku";i:11;s:25:"100 ml kokosového mlieka";i:12;s:21:"300 g tekvice hokaido";i:13;s:7:"1 kvaka";i:14;s:28:"180 g syra panír alebo tofu";i:15;s:29:"čerstvý koriander na ozdobu
POSTUP:
- V hlbokej panvici rozohrejte olej, pridajte rascu, zázvor, pretlačený cesnak a orestujte. Vsypte cibuľu nakrájanú nadrobno, kešu oriešky a za stáleho miešania opečte dozlatista. Pridajte nakrájanú paradajku, čili, soľ podľa chuti a znova opekajte, kým paradajky nezmäknú. Odstavte a rozmixujte.
- V tej istej panvici rozpáľte maslo, kurkumu, koriander, klinčeky, korenie garam masala, bobkové listy, zázvor, soľ, cukor a prehrejte. Vlejte vodu, pretlak, kokosové mlieko, odloženú omáčku a priveďte do varu. Vhoďte kocky tekvice, kvaky a varte približne 20 minút.
- Do karí pridajte syr nakrájaný na kocky a varte ešte 5 minút. Ozdobte koriandrom a podávajte s ryžou alebo chlebom nán.