Reklama

Potrebujete sa zohriať? PANÍR KARÍ S TEKVICOU je skvelé jedlo na večeru

Panír karí s tekvicou.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Hrejivé karí vám urobí pohodu v bruchu i na duši. Výborný recept na panír karí s tekvicou máte pripravený skutočne jednoducho.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ktorá polievka je najlepšia na imunitu a ktorú uvaríte do 10 minút?

    PANÍR KARÍ S TEKVICOU

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 30 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Panír karí s tekvicou.

    Potrebujete:

    Na omáčku:

    • 1 lyžica masla ghí alebo oleja
    • štvrť lyžičky mletej rímskej rasce
    • pol lyžičky strúhaného zázvoru
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 šálka nakrájanej cibule
    • 10 kešu orieškov
    • 1 paradajka
    • čili podľa chuti
    • soľ

    Na tekvicu:

    • 1 lyžica masla ghí alebo oleja
    • pol lyžičky kurkumy
    • pol lyžičky mletého koriandra
    • štipka mletých klinčekov
    • 2 lyžičky korenia garam masala
    • 2 bobkové listy
    • 1 lyžička strúhaného zázvoru
    • soľ
    • pol lyžičky cukru
    • 100 ml vody";i:10;s:29:"100 g paradajkového pretlaku";i:11;s:25:"100 ml kokosového mlieka";i:12;s:21:"300 g tekvice hokaido";i:13;s:7:"1 kvaka";i:14;s:28:"180 g syra panír alebo tofu";i:15;s:29:"čerstvý koriander na ozdobu

    POSTUP:

    1. V hlbokej panvici rozohrejte olej, pridajte rascu, zázvor, pretlačený cesnak a orestujte. Vsypte cibuľu nakrájanú nadrobno, kešu oriešky a za stáleho miešania opečte dozlatista. Pridajte nakrájanú paradajku, čili, soľ podľa chuti a znova opekajte, kým paradajky nezmäknú. Odstavte a rozmixujte.
    2. V tej istej panvici rozpáľte maslo, kurkumu, koriander, klinčeky, korenie garam masala, bobkové listy, zázvor, soľ, cukor a prehrejte. Vlejte vodu, pretlak, kokosové mlieko, odloženú omáčku a priveďte do varu. Vhoďte kocky tekvice, kvaky a varte približne 20 minút.
    3. Do karí pridajte syr nakrájaný na kocky a varte ešte 5 minút. Ozdobte koriandrom a podávajte s ryžou alebo chlebom nán.

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.