Reklama

Kvetka Horváthová nezaháľa V KUCHYNI ani medzi sviatkami! S veľkým úspechom vyskúšala upiecť...

Kvetka Horváthová mala krásny vianočný stromček.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1PaFHjNsWT/

Reklama

Moderátorka Kvetka Horváthová je vychýrená kuchárka a opäť sa podelila o výborný recept. Vyskúšate ho aj vy?

Pred Vianocami sme vám priniesli recepty, o ktoré sa Kvetka podelila počas príprav na sviatky:

Ale obľúbená moderátorka sa zvŕtala v jej dizajnovej kuchyni aj medzi sviatkami a trúfla si po prvýkrát upiecť domáci trdelník. "Dlho som sa odhodlávala k tomuto pekárskemu počinu, hľadala ten naj recept, sľúbila si, že si musím kúpiť od jednej konkrétnej značky tie špeci valčeky - súpravu na pečenie trdelníkov…
Skvelý recept som našla, súpravu na pečenie som si nestihla kúpiť, odhodlanie sa však dostavilo a tak som sa do toho pustila,"
napísala Kvetka na Instagrame.

"Výsledok ma milo prekvapil. Jemné ako obláčik, chutné a mäkkučké trdelníčky. Ak sa aj u vás dostaví chuť a odhodlanie, vyskúšajte," dodala spokojná moderátorka a pridala recept, ktorým sa inšpirovala u Michaely Smolovej zo Sisters Bakery.

Anketa

Vyskúšate si upiecť trdelník?

  • Áno43%
  • Možno14%
  • Nie42%

Hlasovanie bolo ukončené

Domáci trdelník podľa Kvetky

Potrebujete:

  • 60 g práškového cukru
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 10 g masla
  • 4 žĺtky
  • 125 ml oleja
  • 500 g hladkej múky
  • Kvások ( 250 ml vlažného mlieka + 1 PL kryštálového cukru + 10 g čerstvých kvasníc)
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • Štipka soli
  • do cesta môžete kvôli chuti pridať aj 3 PL rumu a štipku muškátového oriešku)";i:10;s:24:"1 - 2 bielky na potretie";i:11;s:62:"Rozpustené maslo na potretie alobalu na drevených valčekoch

Na obalenie:

  • dve hrste mletých vlašských orechov (alebo lieskových)
  • kryštálový cukor

POSTUP:

  1. K práškovému a vanilkovému cukru pridáme maslo, žĺtky, olej. Vymiešame.
  2. Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a necháme približne 10 minút, kým nevyjde kvások…
  3. Do múky vylejeme žĺtkovo cukrovú zmes, kvások, citrónovú kôru, štipku soli. Kvôli lahodnejšej chuti môžeme pridať rum a štipku muškátového orieška.
    Vymiesime cesto, podľa potreby dosypeme trošku múky, aby sa cesto príliš nelepilo…
  4. Necháme vykysnúť prikryté potravinárskou fóliou na teplom mieste približne hodinu.
  5. Potom cesto rozdelíme na 4 časti, vypracujeme dlhšie šúľky (hady) a obtočíme ich na valčeky obalené alobalom, potreté rozpusteným maslom.
  6. Trdelníčky potrieme bielkom a obalíme v mletých orechoch s cukrom.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút ( každá rúra pečie inak, tak si treba sledovať dianie v nej 🤗)
  8. Po vybratí z rúry ich môžete posypať práškovým cukrom.