Kvetka Horváthová nezaháľa V KUCHYNI ani medzi sviatkami! S veľkým úspechom vyskúšala upiecť...
5. 1. 2024, 11:06 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1PaFHjNsWT/
Moderátorka Kvetka Horváthová je vychýrená kuchárka a opäť sa podelila o výborný recept. Vyskúšate ho aj vy?
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BrdD57wH76y/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/CKd-QZ4BGET/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/C1fNcvPNkxI/
Galéria k článku
Pred Vianocami sme vám priniesli recepty, o ktoré sa Kvetka podelila počas príprav na sviatky:
Ale obľúbená moderátorka sa zvŕtala v jej dizajnovej kuchyni aj medzi sviatkami a trúfla si po prvýkrát upiecť domáci trdelník. "Dlho som sa odhodlávala k tomuto pekárskemu počinu, hľadala ten naj recept, sľúbila si, že si musím kúpiť od jednej konkrétnej značky tie špeci valčeky - súpravu na pečenie trdelníkov…
Skvelý recept som našla, súpravu na pečenie som si nestihla kúpiť, odhodlanie sa však dostavilo a tak som sa do toho pustila," napísala Kvetka na Instagrame.
"Výsledok ma milo prekvapil. Jemné ako obláčik, chutné a mäkkučké trdelníčky. Ak sa aj u vás dostaví chuť a odhodlanie, vyskúšajte," dodala spokojná moderátorka a pridala recept, ktorým sa inšpirovala u Michaely Smolovej zo Sisters Bakery.
Anketa
Vyskúšate si upiecť trdelník?
- Áno43%
- Možno14%
- Nie42%
Hlasovanie bolo ukončené
Domáci trdelník podľa Kvetky
Potrebujete:
- 60 g práškového cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
- 10 g masla
- 4 žĺtky
- 125 ml oleja
- 500 g hladkej múky
- Kvások ( 250 ml vlažného mlieka + 1 PL kryštálového cukru + 10 g čerstvých kvasníc)
- 1 ČL citrónovej kôry
- Štipka soli
- do cesta môžete kvôli chuti pridať aj 3 PL rumu a štipku muškátového oriešku)";i:10;s:24:"1 - 2 bielky na potretie";i:11;s:62:"Rozpustené maslo na potretie alobalu na drevených valčekoch
Na obalenie:
- dve hrste mletých vlašských orechov (alebo lieskových)
- kryštálový cukor
POSTUP:
- K práškovému a vanilkovému cukru pridáme maslo, žĺtky, olej. Vymiešame.
- Pripravíme si kvások - do vlažného mlieka nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a necháme približne 10 minút, kým nevyjde kvások…
- Do múky vylejeme žĺtkovo cukrovú zmes, kvások, citrónovú kôru, štipku soli. Kvôli lahodnejšej chuti môžeme pridať rum a štipku muškátového orieška.
Vymiesime cesto, podľa potreby dosypeme trošku múky, aby sa cesto príliš nelepilo… - Necháme vykysnúť prikryté potravinárskou fóliou na teplom mieste približne hodinu.
- Potom cesto rozdelíme na 4 časti, vypracujeme dlhšie šúľky (hady) a obtočíme ich na valčeky obalené alobalom, potreté rozpusteným maslom.
- Trdelníčky potrieme bielkom a obalíme v mletých orechoch s cukrom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút ( každá rúra pečie inak, tak si treba sledovať dianie v nej 🤗)
- Po vybratí z rúry ich môžete posypať práškovým cukrom.