Reklama

Čo variť cez víkend? Tradičné FAŠÍRKY zmiznú zo stola ako nič!

Fašírky

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Víkendové jedlo ako lusk! Fašírky máte vygúľané a vysmažené raz-dva!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv! TEASER

    FAŠÍRKY

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    Slovenská fašírka.

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 20-25 MINÚT

    Potrebujete:

    • 800 g mletého bravčového mäsa
    • 1 stredne veľká cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 vajcia
    • 2 rožky
    • soľ, korenie
    • majorán
    • strúhanka na obaľovanie
    • masť alebo olej na vysmážanie

    POSTUP:

    1. V mise zmiešajte mleté mäso s najemno nasekanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Pridajte nakrájané pečivo, ktoré ste predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Osoľte, okoreňte a pridajte majorán podľa chuti. Dobre premiešajte a v prípade potreby zahustite strúhankou.
    2. Pomocou lyžice odoberajte z mäsovej zmesi a tvarujte guľky. Každú obaľte v strúhanke a jemne vyformujte.
    3. V panvici zohrejte bravčovú masť alebo olej a pomaly na strednom plameni z oboch strán vysmážajte. Fašírky poukladajte na papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk. Podávajte s maslovou zemiakovou kašou a kyslými uhorkami.

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.