Čo variť cez víkend? Tradičné FAŠÍRKY zmiznú zo stola ako nič!
14. 10. 2023, 6:11 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Laura Witteková
Reklama
Víkendové jedlo ako lusk! Fašírky máte vygúľané a vysmažené raz-dva!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Galéria k článku
31 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv! TEASERFAŠÍRKY
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Slovenská fašírka.
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 20-25 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g mletého bravčového mäsa
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 2 rožky
- soľ, korenie
- majorán
- strúhanka na obaľovanie
- masť alebo olej na vysmážanie
POSTUP:
- V mise zmiešajte mleté mäso s najemno nasekanou cibuľou, pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Pridajte nakrájané pečivo, ktoré ste predtým namočili do mlieka a vyžmýkali. Osoľte, okoreňte a pridajte majorán podľa chuti. Dobre premiešajte a v prípade potreby zahustite strúhankou.
- Pomocou lyžice odoberajte z mäsovej zmesi a tvarujte guľky. Každú obaľte v strúhanke a jemne vyformujte.
- V panvici zohrejte bravčovú masť alebo olej a pomaly na strednom plameni z oboch strán vysmážajte. Fašírky poukladajte na papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk. Podávajte s maslovou zemiakovou kašou a kyslými uhorkami.