Reklama

Upečte si s deťmi SYROVÉ SLIMÁČIKY na víkend: Chrum sem, chrum tam...

Syrové slimáčiky

Zdroj: Laura Witteková

Reklama
Veronika Kollárová

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Chystáte sa na piknik, výlet alebo len tak si sadnúť so susedmi v záhrade? Pripravte si niečo malé pod zub! Slané koláčiky vás prekvapia jemnou chuťou maslového cesta, ktoré sa v spojení so syrom len tak rozplýva na jazyku.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAKLADANÝ CAMEMBERT: Dobrota, ktorú môžete aj darovať!

    Syrové slimáčiky

    35-40 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT + CHLADENIE, PEČENIE 12-15 MINÚT

    Zdroj: Laura Witteková

    Syrové slimáčiky

    Potrebujete:

    Na cesto:

    • 250 g studeného masla
    • 500 g polohrubej múky
    • 1 lyžička kypriaceho prášku
    • 1 lyžička soli
    • 150 ml mlieka

    Na syrovú náplň:

    • 200 g čedaru alebo iného aromatickejšieho tvrdého syra
    • 200 g masla
    • 1 lyžička mletej červenej papriky
    • pol lyžičky sušeného cesnaku

    Na posypanie:

    • sezamové semiačka
    • soľ

    POSTUP

    Do misy dajte maslo nakrájané na kocky, pridajte múku, kypriaci prášok, soľ a rozmiešajte na konzistenciu mrveničky. Vlejte časť mlieka a zapracujte ho, následne pridajte zvyšné mlieko a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.

    Zatiaľ pripravte náplň: Do misy dajte syr nastrúhaný na jemno, pridajte maslo izbovej teploty, červenú papriku, sušený cesnak a všetko spolu dobre premiešajte.

    Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku približne 3-4 mm do tvaru obdĺžnika.

    Na cesto rozotrite polovicu náplne, natesno zrolujte a zabaľte do fólie. Odložte do chladničky na dve hodiny, aby stuhlo maslo v náplni aj cesto. Takto pripravte aj druhú polovicu cesta.

    Roládu vyberte z chladničky, rozkrájajte na pol centimetra hrubé slimáčiky.

    Slimáčiky poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.

    Slimáčiky posypte sezamovými semiačkami a jemne osoľte. Plech vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte približne12-15 minút.

    Slimáčiky nechajte vychladnúť na plechu a potom môžete podávať.

    Autor článku

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.