Reklama

Zemiakové PLACKY BEZ MÚKY: Takto chutia ešte lepšie!

Placky s ovsenými vločkami

Zdroj: GURMET

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Aké jednoduché! Stačí nahradiť múku ovsenými vločkami a placky sú oveľa chrumkavejšie a nadýchanejšie. Vločky v nich ani necítite.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:14
Remaining Time 0:14
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv! TEASER

    ZEMIAKOVÉ PLACKY S OVSENÝMI VLOČKAMI

    RECEPT JOHANA GROHOVÁ, FOODSTYLING MARKÉTA ZINDULKOVÁ, FOTO A DEKORSTYLING ALENA HRBKOVÁ

    6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT

    Zdroj: GURMET

    Placky s ovsenými vločkami.

    Potrebujete:

    • 750 g zemiakov
    • 200 ml mlieka
    • 6 strúčikov cesnaku
    • 80 g ovsených vločiek
    • 1 vajce
    • 1 lyžica sušeného majoránu
    • pol lyžičky drvenej rasce
    • 1 lyžička soli
    • masť na vyprážanie

    POSTUP:

    1. Zemiaky očistite, umyte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pár minút ich nechajte postáť a potom z nich vytlačte vodu. Môžete si pomôcť sitkom.
    2. Mlieko ohrejte tesne pod bod varu. Cesnak nasekajte na drobno. Zemiaky zalejte mliekom, pridajte cesnak, ovsené vločky, vajce, majorán, rascu, soľ a dobre premiešajte.
    3. V panvici zohrejte za lyžicu masti. Naberačkou do nej dajte zemiakovú zmes a rozotrite ju na celú panvicu. Opekajte do zlatista 2-3 minúty z každej strany. Pokračujte, kým neminiete všetko cesto.

    Počuli ste už náš podcast?

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.