Zemiakové PLACKY BEZ MÚKY: Takto chutia ešte lepšie!
4. 10. 2023, 15:12 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:31)

Zdroj: GURMET
Reklama
Aké jednoduché! Stačí nahradiť múku ovsenými vločkami a placky sú oveľa chrumkavejšie a nadýchanejšie. Vločky v nich ani necítite.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: SHUTTERSTOCK
Zdroj: GURMET
Galéria k článku
27 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv! TEASERZEMIAKOVÉ PLACKY S OVSENÝMI VLOČKAMI
RECEPT JOHANA GROHOVÁ, FOODSTYLING MARKÉTA ZINDULKOVÁ, FOTO A DEKORSTYLING ALENA HRBKOVÁ
6 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 35 MINÚT
Zdroj: GURMET
Placky s ovsenými vločkami.
Potrebujete:
- 750 g zemiakov
- 200 ml mlieka
- 6 strúčikov cesnaku
- 80 g ovsených vločiek
- 1 vajce
- 1 lyžica sušeného majoránu
- pol lyžičky drvenej rasce
- 1 lyžička soli
- masť na vyprážanie
POSTUP:
- Zemiaky očistite, umyte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Pár minút ich nechajte postáť a potom z nich vytlačte vodu. Môžete si pomôcť sitkom.
- Mlieko ohrejte tesne pod bod varu. Cesnak nasekajte na drobno. Zemiaky zalejte mliekom, pridajte cesnak, ovsené vločky, vajce, majorán, rascu, soľ a dobre premiešajte.
- V panvici zohrejte za lyžicu masti. Naberačkou do nej dajte zemiakovú zmes a rozotrite ju na celú panvicu. Opekajte do zlatista 2-3 minúty z každej strany. Pokračujte, kým neminiete všetko cesto.
Počuli ste už náš podcast?
Čítajte viac z Dobrého jedla: