Naučíme vás robiť super DOMÁCE LOKŠE: Na tie kupované už ani nepomyslíte!
13. 10. 2023, 12:12 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Petra Bošanská
Reklama
Keď tento recept raz vyskúšate, lokše už viac v obchode nekúpite. S fantastickými domácimi lokšami budú vaše súkromné kačacie alebo husacie hody špičkové!
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
12 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv! TEASERZEMIAKOVÉ LOKŠE
12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 80 MINÚT, PEČENIE 5 MINÚT
Zdroj: Petra Bošanská
Zemiakové lokše
Potrebujete:
- 500 g zemiakov
- 150 g polohrubej múky
- 1 kopcovitá lyžička soli
- husacia masť na potieranie
POSTUP:
- V osolenej vriacej vode uvarte umyté zemiaky aj so šupkou. Zlejte ich a prepláchnite studenou vodou. Olúpané zemiaky nastrúhajte priamo na pomúčenú dosku na jemnom strúhadle.
- Do zemiakov pridajte soľ a múku.
- Vypracujte jemné pružné cesto a vytvarujte ho do valčeka s priemerom asi 5 cm.
- Cesto nakrájajte ostrým nožom na rovnaké kúsky hrubé 3 cm a vytvarujte z nich malé bochníky.
- Na dobre pomúčenej doske rozvaľkajte bochníky do rovnakých okrúhlych placiek.
- Prebytočnú múku z placiek oklepte a opekajte na rozpálenej suchej panvici. Priebežne múku odstraňujte, lebo sa začne pripaľovať. Ešte horúce lokše potrite husacou (alebo kačacou) masťou. Hotové preložte alebo stočte a zakryte, aby sa dobre sparili a boli jemné a vláčne.
Vyskúšajte viac jesenných receptov z Dobrého jedla: