Reklama

Naučíme vás robiť super DOMÁCE LOKŠE: Na tie kupované už ani nepomyslíte!

Zemiakové lokše

Zdroj: Petra Bošanská

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Keď tento recept raz vyskúšate, lokše už viac v obchode nekúpite. S fantastickými domácimi lokšami budú vaše súkromné kačacie alebo husacie hody špičkové!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Domáca je najlepšia! Pripravte si skvelú pizzu podľa vašich predstáv! TEASER

    ZEMIAKOVÉ LOKŠE

    12 PORCIÍ, PRÍPRAVA 80 MINÚT, PEČENIE 5 MINÚT

    Zdroj: Petra Bošanská

    Zemiakové lokše

    Potrebujete:

    • 500 g zemiakov
    • 150 g polohrubej múky
    • 1 kopcovitá lyžička soli
    • husacia masť na potieranie

    POSTUP:

    1. V osolenej vriacej vode uvarte umyté zemiaky aj so šupkou. Zlejte ich a prepláchnite studenou vodou. Olúpané zemiaky nastrúhajte priamo na pomúčenú dosku na jemnom strúhadle.
    2. Do zemiakov pridajte soľ a múku.
    3. Vypracujte jemné pružné cesto a vytvarujte ho do valčeka s priemerom asi 5 cm.
    4. Cesto nakrájajte ostrým nožom na rovnaké kúsky hrubé 3 cm a vytvarujte z nich malé bochníky.
    5. Na dobre pomúčenej doske rozvaľkajte bochníky do rovnakých okrúhlych placiek.
    6. Prebytočnú múku z placiek oklepte a opekajte na rozpálenej suchej panvici. Priebežne múku odstraňujte, lebo sa začne pripaľovať. Ešte horúce lokše potrite husacou (alebo kačacou) masťou. Hotové preložte alebo stočte a zakryte, aby sa dobre sparili a boli jemné a vláčne.

    Vyskúšajte viac jesenných receptov z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.