Reklama

Ozaj hustá CIBUĽAČKA: S ťahavým syrom je táto POLIEVKA na jeseň dokonalá

Cibuľová polievka.

Zdroj: Lýdia Czakó

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Veronika Kollárová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Skolila vás choroba, chcete sa jej vyhnúť, alebo si len pochutnať na dokonalej cibuľovej polievke? Ste na správnom mieste! Tento recept na hustú cibuľačku si obľúbite.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Poďte s nami piecť neobyčajné JABLKOVÉ DEZERTY: Tieto sú božské!

    HUSTÁ CIBUĽOVÁ POLIEVKA

    Zdroj: Lýdia Czakó

    Cibuľová polievka.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 15-20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 6 veľkých žltých cibúľ
    • 100 g masla
    • 1 lyžica hladkej múky
    • trištvrte šálky bieleho suchého vína
    • 3-4 šálky hovädzieho vývaru
    • 2 vetvičky tymianu
    • 2 bobkové listy (+ na ozdobu)
    • 1 bageta
    • syr gruyère (alebo iný plnotučný tvrdý syr)
    • soľ, korenie

    POSTUP:

    1. Cibuľu nakrájajte na stredne veľké prúžky. Orestujte ju na panvici s roztopeným maslom, kým neskaramelizuje. Trvá to asi 20 minút.
    2. Potom pridajte lyžicu múky a dobre premiešajte. Prilejte víno a nechajte 2-3 minútky prevrieť. Pridajte vývar, tymian, bobkové listy a varte ešte 5-10 minút.
    3. Zatiaľ rozpáľte gril v rúre. Bagetu nakrájajte na kolieska a na ne nastrúhajte syr. Dajte zapiecť, aby sa syr roztiekol a ostal pekne zlatý.
    4. Polievku odstavte, ochutnajte, prípadne dosoľte a okoreňte. Servírujte ju v miskách spolu s opečenou bagetou so syrom. Nakoniec ju môžete ozdobiť čerstvým bobkovým listom.

    Počuli ste už náš podcast?

    Autori článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.

    Veronika Kollárová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Je redaktorka časopisu o jedle, kde sa každý deň venuje svojej veľkej vášni - jedlu. Snaží sa prinášať inšpiratívne a chutné nápady, ktoré obohatia každú kuchyňu a spríjemnia nám aj vám chvíle pri stole. Každý recept píše s láskou a nadšením, pretože verí, že dobré jedlo dokáže zjednotiť ľudí a vytvára nezabudnuteľné zážitky.