Ozaj hustá CIBUĽAČKA: S ťahavým syrom je táto POLIEVKA na jeseň dokonalá
6. 10. 2023, 6:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:32)

Zdroj: Lýdia Czakó
Reklama
Skolila vás choroba, chcete sa jej vyhnúť, alebo si len pochutnať na dokonalej cibuľovej polievke? Ste na správnom mieste! Tento recept na hustú cibuľačku si obľúbite.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Matej Kalina
Galéria k článku
69 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Poďte s nami piecť neobyčajné JABLKOVÉ DEZERTY: Tieto sú božské!HUSTÁ CIBUĽOVÁ POLIEVKA
Zdroj: Lýdia Czakó
Cibuľová polievka.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, VARENIE 15-20 MINÚT
Potrebujete:
- 6 veľkých žltých cibúľ
- 100 g masla
- 1 lyžica hladkej múky
- trištvrte šálky bieleho suchého vína
- 3-4 šálky hovädzieho vývaru
- 2 vetvičky tymianu
- 2 bobkové listy (+ na ozdobu)
- 1 bageta
- syr gruyère (alebo iný plnotučný tvrdý syr)
- soľ, korenie
POSTUP:
- Cibuľu nakrájajte na stredne veľké prúžky. Orestujte ju na panvici s roztopeným maslom, kým neskaramelizuje. Trvá to asi 20 minút.
- Potom pridajte lyžicu múky a dobre premiešajte. Prilejte víno a nechajte 2-3 minútky prevrieť. Pridajte vývar, tymian, bobkové listy a varte ešte 5-10 minút.
- Zatiaľ rozpáľte gril v rúre. Bagetu nakrájajte na kolieska a na ne nastrúhajte syr. Dajte zapiecť, aby sa syr roztiekol a ostal pekne zlatý.
- Polievku odstavte, ochutnajte, prípadne dosoľte a okoreňte. Servírujte ju v miskách spolu s opečenou bagetou so syrom. Nakoniec ju môžete ozdobiť čerstvým bobkovým listom.
Počuli ste už náš podcast?