Budúca mamička Lucia Barmošová: Pečie geniálny hrnčekový koláč!
5. 11. 2022, 12:26 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: https://www.instagram.com/p/BoZXB3JnMzR/
Naučila nás piecť maškrtu, po ktorej sa len zapráši. Urobíte ju podľa jednoduchého receptu, ktorý si určite odložíte.
Zdroj: https://www.instagram.com/p/B_KMIuehwwv/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/BrsLrtlhlYr/
Zdroj: https://www.instagram.com/p/COqBYqUhydx/
Galéria k článku
Televízna moderátorka Lucia čaká s partnerom Dávidom začiatkom budúceho roka dcérku. Mamičkovskú rolu bude určite zvládať výborne a zo svojho dievčatka vychová svoju parťáčku, ktorá jej bude pomáhať v kuchyni tak ako kedysi ona so sestrou Kvetkou pomáhala svojej mame.
No ako nám Lucia pred časom priznala, popri umývaní riadu, strúhaní či miešaní, najväčšiu zručnosť prejavovala spočiatku najmä pri šúpaní vajec natvrdo.
Lucia najradšej varí jedlá, pri ktorých netreba stáť dlho pri sporáku, no uvarí aj segedín. Neskôr ju chytilo aj pečenie, miluje bábovku i jablkové koláče so škoricou. Jej štíhlej postave vôbec neublížilo ani maškrtenie maminých kysnutých buchiet či moravských koláčikov.
Svoje sladké výtvory často ochutnávajú aj medzi sebou s kolegami súkromnej televízie, v ktorej pracuje. Tak Lucia prišla aj k receptu na jednoduchý šťavnatý ananásový koláč, ktorý má od manželky kolegu Ľuboša Sarnovského.
Ananásové pokušenie
na 1 plech, príprava 20 minút, pečenie 20 minút
POTREBUJETE:
- 1 ananásový kompót (asi 400 g)
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
- 2 vajcia
- strúhaná čokoláda alebo posekané orechy na ozdobenie
Na krém:
- pol balíčka pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 200 ml mlieka
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 2 nátierkové maslá bez príchute
- 1 balíček vanilínového cukru
POSTUP:
- Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujte. V mise zmiešajte s preosiatou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom a vajcami.
- Vylejte na plech (netreba ho vymastiť a posypať múkou) a pri teplote 160 až 170 ° C pečte približne 20 minút.
- Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvarte podľa návodu na obale hustú pudingovú kašu. Nátierkové maslo vymiešajte s vychladnutým pudingom a vanilínovým cukrom.
- Jemný krém natrite na vychladnutý plát cesta a posypte strúhanou čokoládou alebo orechmi.
Prečítajte si tiež: