Reklama

Budúca mamička Lucia Barmošová: Pečie geniálny hrnčekový koláč!

Bábovka s kakaom je Luciina obľúbená mňamka. Aj na večeru.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/BoZXB3JnMzR/

Reklama

Naučila nás piecť maškrtu, po ktorej sa len zapráši. Urobíte ju podľa jednoduchého receptu, ktorý si určite odložíte.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MiIan Junior Zimnýkoval a Juraj Bača listujú v Dobrom jedle

    Televízna moderátorka Lucia čaká s partnerom Dávidom začiatkom budúceho roka dcérku. Mamičkovskú rolu bude určite zvládať výborne a zo svojho dievčatka vychová svoju parťáčku, ktorá jej bude pomáhať v kuchyni tak ako kedysi ona so sestrou Kvetkou pomáhala svojej mame.

    No ako nám Lucia pred časom priznala, popri umývaní riadu, strúhaní či miešaní, najväčšiu zručnosť prejavovala spočiatku najmä pri šúpaní vajec natvrdo.

    Lucia najradšej varí jedlá, pri ktorých netreba stáť dlho pri sporáku, no uvarí aj segedín. Neskôr ju chytilo aj pečenie, miluje bábovku i jablkové koláče so škoricou. Jej štíhlej postave vôbec neublížilo ani maškrtenie maminých kysnutých buchiet či moravských koláčikov.

    Svoje sladké výtvory často ochutnávajú aj medzi sebou s kolegami súkromnej televízie, v ktorej pracuje. Tak Lucia prišla aj k receptu na jednoduchý šťavnatý ananásový koláč, ktorý má od manželky kolegu Ľuboša Sarnovského.

    Ananásové pokušenie

    na 1 plech, príprava 20 minút, pečenie 20 minút

    POTREBUJETE:

    • 1 ananásový kompót (asi 400 g)
    • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
    • 1 balíček kypriaceho prášku
    • 2 lyžičky sódy bikarbóny
    • 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
    • 2 vajcia
    • strúhaná čokoláda alebo posekané orechy na ozdobenie

    Na krém:

    • pol balíčka pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
    • 200 ml mlieka
    • 1 lyžica kryštálového cukru
    • 2 nátierkové maslá bez príchute
    • 1 balíček vanilínového cukru

    POSTUP:

    1. Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujte. V mise zmiešajte s preosiatou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom a vajcami.
    2. Vylejte na plech (netreba ho vymastiť a posypať múkou) a pri teplote 160 až 170 ° C pečte približne 20 minút.
    3. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvarte podľa návodu na obale hustú pudingovú kašu. Nátierkové maslo vymiešajte s vychladnutým pudingom a vanilínovým cukrom.
    4. Jemný krém natrite na vychladnutý plát cesta a posypte strúhanou čokoládou alebo orechmi.

    Prečítajte si tiež: