objednať časopis
všetky kategórie

Budúca mamička Lucia Barmošová: Pečie geniálny hrnčekový koláč!

Ananásové pokušenie

na 1 plech, príprava 20 minút, pečenie 20 minút

Hrnčekový ananásový koláč
Zdroj: DOBRÉ JEDLO

POTREBUJETE:

  • 1 ananásový kompót (asi 400 g)
  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • strúhaná čokoláda alebo posekané orechy na ozdobenie

Na krém:

  • pol balíčka pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 200 ml mlieka
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 2 nátierkové maslá bez príchute
  • 1 balíček vanilínového cukru

POSTUP:

  1. Ananásový kompót aj so šťavou rozmixujte. V mise zmiešajte s preosiatou múkou, kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom a vajcami.
  2. Vylejte na plech (netreba ho vymastiť a posypať múkou) a pri teplote 160 až 170 ° C pečte približne 20 minút.
  3. Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvarte podľa návodu na obale hustú pudingovú kašu. Nátierkové maslo vymiešajte s vychladnutým pudingom a vanilínovým cukrom.
  4. Jemný krém natrite na vychladnutý plát cesta a posypte strúhanou čokoládou alebo orechmi.

Ako si vie Lucia vychutnávať jedlo a voľné chvíle, nájdete VO FOTOGALÉRII. Kliknite tu!

Prečítajte si tiež:

Miriam Kalisová
Čítajte viac
Inšpirujte sa receptami šikovnej Miriam Kalisovej: TOTO sú tie najlepšie mňamky z jej kuchyne!
Gaštanová torta.
Čítajte viac
Neviete, čo s GAŠTANMI? Urobte NEPEČENÉ i BEZLEPKOVÉ maškrty, ROLÁDU, tortu alebo PENU
Marcipánovo-ovocný koláč s hruškami
Čítajte viac
Šťavnatý KOLÁČ NA ZAJTRA: 3x božský HRUŠKOVÝ S POSÝPKOU
Jablkový závin
Čítajte viac
Zabudnite na koláče z cukrárne: Efektný JABLKOVÝ ZÁVIN máte hotový za chvíľku!
Diana sa vybrala na zber jabĺčok, aby bolo z čoho piecť!
Čítajte viac
Kreatívna mamina Diana Hágerová: Jej rýchla JABLKOVÁ MŇAMKA vás dostane!