Kysnuté mini dolky
5 porcií
Potrebujete:
- 300 g polohrubej múky
- 100 g špaldovej múky
- štipka soli
- 20 g droždia
- 2 lyžice krupicového cukru
- 2 lyžice masla
- pol lyžice práškového cukru
- 2 vajcia
- 400- 500 ml mlieka
- olej na opekanie
- drobné ovocie a nasekané orechy na posypanie
- javorový sirup na poliatie
POSTUP:
- Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a práškového cukru nechajte vykysnúť kvások.
- Do misy dajte preosiatu múku, žĺtky, štipku soli, nakysnutý kvások, mlieko (podľa potreby) rozpustené maslo a vymiešajte cesto.
- Z bielkov a krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh a vmiešajte do cesta. Cesto má byť polotekuté, ak je husté, prilejte ešte trochu teplého mlieka. Nechajte ho 10-15 minút vykysnúť. Potom z neho v panvici s otvormi na lievance, potretými olejom, pečte malé dolky. Podávajte ich vlažné s drobným ovocím, posypané orechmi. Môžete poliať javorovým sirupom.
Skvelý recept nájdete aj na ďalšej strane>>