objednať časopis
všetky kategórie

Obyčajná dobrota v trocha neobyčajnom prevedení na množstvo spôsobov. Skúste, neoľutujete!

Kysnuté mini dolky

5 porcií

Potrebujete:

  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g špaldovej múky
  • štipka soli
  • 20 g droždia
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice masla
  • pol lyžice práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 400- 500 ml mlieka
  • olej na opekanie
  • drobné ovocie a nasekané orechy na posypanie
  • javorový sirup na poliatie

POSTUP:

  1. Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a práškového cukru nechajte vykysnúť kvások.
  2. Do misy dajte preosiatu múku, žĺtky, štipku soli, nakysnutý kvások, mlieko (podľa potreby) rozpustené maslo a  vymiešajte cesto.
  3. Z bielkov a krupicového cukru ušľahajte tuhý sneh a vmiešajte do cesta. Cesto má byť polotekuté, ak je husté, prilejte ešte trochu teplého mlieka. Nechajte ho 10-15 minút vykysnúť. Potom z neho  v panvici  s otvormi na lievance,  potretými olejom,  pečte malé dolky. Podávajte ich vlažné s drobným ovocím, posypané orechmi. Môžete poliať javorovým sirupom.

Skvelý recept nájdete aj na ďalšej strane>>