Postup

 krok

Pripravte korpus: Zmiešajte maslo s múkou, práškovým cukrom a s mandľovou múčkou, aby vznikla jemná mrvenička (môžete aj v robote). Potom pridajte žĺtok a vodu a ešte raz všetko dobre vymiešajte do kompaktného cesta. 

 krok

Z cesta vyformujte placku, zabaľte do potravinárskej fólie a vložte aspoň na pol hodiny do chladničky. Potom cesto rozdeľte na 6 častí.

 krok

Urobte tvarohovú náplň: Jednoducho zmiešajte všetky suroviny. Potom každé cesto vyvaľkajte do tvaru kruhu, do stredu dajte tvarohovú náplň, okraje však nechajte voľné. Tvaroh husto posypte čučoriedkami.

 krok

Okraje cesta zahnite smerom k stredu, prípadne ozdobne postláčajte, aby vznikli pekné záhyby. Cesto dôkladne potrite rozšľahaným vajcom a posypte hnedým cukrom. Galetky dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 200 °C 20-25 minút do zlatista. Podávajte ozdobené čerstvým ovocím.