Dezert na nedeľu: ČUČORIEDKOVÉ GALETKY máte hotové šup-šup!
Krehké cesto, lahodná tvarohová náplň a šťavnaté čučoriedky si v tejto jednoduchej galetke výborne rozumejú. Pripravte každému členovi rodiny aspoň dve!
- 55 min.
- porcie: 6
- Stredná
Suroviny
Na tart:
- 110 gmasla
- 200 ghladkej múky
- 50 gpráškového cukru
- 1 lyžicamletých mandlí
- 1 ksžĺtok
- 1-2 lyžicestudenej vody
- 1 ksvajce na potretie
- 1 kshnedý cukor na posypanie
Na tvarohovú náplň:
- 200 gtvarohu (tučného hrudkovitého)
- 2 lyžicepráškového cukru
- 1 ksžĺtok
- 1 ksčučoriedky
Postup
krok
Pripravte korpus: Zmiešajte maslo s múkou, práškovým cukrom a s mandľovou múčkou, aby vznikla jemná mrvenička (môžete aj v robote). Potom pridajte žĺtok a vodu a ešte raz všetko dobre vymiešajte do kompaktného cesta.
krok
Z cesta vyformujte placku, zabaľte do potravinárskej fólie a vložte aspoň na pol hodiny do chladničky. Potom cesto rozdeľte na 6 častí.
krok
Urobte tvarohovú náplň: Jednoducho zmiešajte všetky suroviny. Potom každé cesto vyvaľkajte do tvaru kruhu, do stredu dajte tvarohovú náplň, okraje však nechajte voľné. Tvaroh husto posypte čučoriedkami.
krok
Okraje cesta zahnite smerom k stredu, prípadne ozdobne postláčajte, aby vznikli pekné záhyby. Cesto dôkladne potrite rozšľahaným vajcom a posypte hnedým cukrom. Galetky dajte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 200 °C 20-25 minút do zlatista. Podávajte ozdobené čerstvým ovocím.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
