Reklama

Adriana Poláková a jej gurmánske leto: Toto má najradšej!

Exotický nápoj na exotickej dovolenke.

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CnpXJysORBY/

Reklama

A samozrejme, pridala aj jeden sladký a úplne jednoduchý recept na šťavnatý koláčik. Pripravte si z obľúbeného ovocia.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MIRO JAROŠ s maminou sú v kuchyni zohratá dvojica: Upiekli nám KUGEL!

    Piknik v kaštieli

    Zdroj: Jozef Buhaj

    Adriana Poláková pripravuje v svojom rakúskom sídle aj pikniky.

    Sympatická moderátorka a šikovná cukrárka, je už pár rokov úspešnou majiteľkou penziónu v Rakúsku, a tak sa všetky ročné obdobia točí najmä okolo neho. V lete sa jej hostia môžu tešiť na piknik v dvojhektárovej záhrade. „Popri tom už chystám aj kalendár na budúci rok, kde nebudú chýbať recepty z mojich LIVE pečení na Instagrame, kde nájdete aj kopu drobností a prekvapení,“ prezradila Adriana.

    Leto bez leča?

    „V sezóne si úplne najviac vychutnávam doma dopestované paradajky, ktoré voňajú slnkom. K nim maslový chlieb a nič viac nepotrebujem! A ešte milujem lečo. Verte mi, toto je pre mňa najväčší letný gurmánsky zážitok!“ No ani bez dobrého koláča by nebol dobrý deň… Adriana nám dala svoj recept na jeden z jej najobľúbenejších letných dezertov, ktorý sa dá pripraviť s akýmkoľvek ovocím a podáva ho s kopčekom zmrzliny.

    Rebarborovo-jahodové crumbles

    4 porcie, pečenie 25 minút

    POTREBUJETE:

    • 3 stonky rebarbory
    • 300 g jahôd
    • 3 lyžice hnedého cukru
    • 1 balíček Zlatého klasu

    Na posýpku:

    • 100 g masla + na potretie misy
    • 100 g kryštálového cukru
    • 200 g hrubej múky

    POSTUP:

    1. Očistenú rebarboru a jahody nakrájajte, posypte cukrom a Zlatým klasom. Zľahka premiešajte.
    2. Dno zapekacej misy jemne potrite maslom a nasypte ovocnú zmes.
    3. Na posýpku v miske premiešajte prstami nakrájané studené maslo, cukor a múku. Sypkou zmesou posypte ovocie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi 25 minút. Crumble môžete podávať ešte horúce s kopčekom zmrzliny, alebo aj vychladené k ľadovému čaju.

    TIP: Crumble pripravíte aj z iného sezónneho ovocia.

    Ponúkame aj tieto letné pochúťky: