Recepty priniesol portál Nový Čas pre Ženy.
Citrónový sirup

citrónový sirup
Zdroj: SHUTTERSTOCK
500 ml/1 fľaša, príprava: 10 minút
Potrebujete:
- 500 ml vody
- 250 g xylitolu (brezový cukor)
- 1 ČL pektínu
- 10 g kyseliny citrónovej
- 2 citróny
POSTUP:
- Citróny nakrájame na plátky. Zmiešame spolu xylitol, pektín aj kyselinu citrónovú a zamiešame ich do studenej vody. Dáme do hrnca a privedieme do varu.
- Vložíme plátky citróna a pod pokrievkou necháme odstáť aspoň 24 hodín.
- Zlejeme cez sitko a znova necháme prejsť varom. Nalejeme do sterilizovanej fľaše, uzavrieme a necháme vychladnúť.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>