Recepty priniesol portál Nový Čas pre Ženy.

Citrónový sirup

citrónový sirup
citrónový sirup
Zdroj: SHUTTERSTOCK

500 ml/1 fľaša, príprava: 10 minút

Potrebujete:

  • 500 ml vody
  • 250 g xylitolu (brezový cukor)
  • 1 ČL pektínu
  • 10 g kyseliny citrónovej
  • 2 citróny

POSTUP:

  1. Citróny nakrájame na plátky. Zmiešame spolu xylitol, pektín aj kyselinu citrónovú a zamiešame ich do studenej vody. Dáme do hrnca a privedieme do varu.
  2. Vložíme plátky citróna a pod pokrievkou necháme odstáť aspoň 24 hodín.
  3. Zlejeme cez sitko a znova necháme prejsť varom. Nalejeme do sterilizovanej fľaše, uzavrieme a necháme vychladnúť.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>