objednať časopis
všetky kategórie

Pravdepodobne máte svoje obľúbené orientálne jedlo, ktoré si môžete pripraviť aj doma z bežne dostupných surovín. Veríme, že sme ázijské špeciality pripravili presne podľa vášho gusta.

LEPKAVÉ PEČENÉ STEHNÁ S JARNOU CIBUĽKOU

Lepkavé pečené stehná s jarnou cibuľkou.
Lepkavé pečené stehná s jarnou cibuľkou.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA

4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 300 g kuracích stehien s kožou
  • 2 lyžice citrónovej trávy (iba jej biela časť)
  • 1 lyžička čili vločiek
  • 55 g hnedého cukru
  • 60 ml rybacej omáčky
  • 60 ml sójovej omáčky
  • 1 lyžica strúhaného zázvoru

Na podávanie:

  • 2 viazaničky jarných cibuliek
  • chlebové placky

POSTUP

  1. Rúru zapnite na 200 °C. Pripravte si plech alebo pekáč.
  2. Do väčšej misy vložte kuracie stehná, na drobno nasekanú citrónovú trávu, čili vločky, hnedý cukor, rybaciu i sójovú omáčku a zázvor. Všetko spolu dobre premiešajte, aby sa stehná dobre obalili.
  3. Stehná poukladajte do pekáča a vložte do rúry na 25-30 minút. Povrch 2- až 3-krát potrite zvyšnou marinádou. Po upečení by mal mať krásnu zlatistú farbu.
  4. Keď sú stehná takmer hotové, očistite jarné cibuľky a prekrojte ich na polovicu. Na panvicu dajte lyžičku sezamového oleja a cibuľky veľmi jemne opečte. Potom ich rozložte na servírovací tanier a na ne uložte upečené stehná. Polejte výpekom zo stehien a môžete podávať, trebárs s kúskami chlebovej placky.

Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>

Kategórie