LEPKAVÉ PEČENÉ STEHNÁ S JARNOU CIBUĽKOU
Lepkavé pečené stehná s jarnou cibuľkou.
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 300 g kuracích stehien s kožou
- 2 lyžice citrónovej trávy (iba jej biela časť)
- 1 lyžička čili vločiek
- 55 g hnedého cukru
- 60 ml rybacej omáčky
- 60 ml sójovej omáčky
- 1 lyžica strúhaného zázvoru
Na podávanie:
- 2 viazaničky jarných cibuliek
- chlebové placky
POSTUP
- Rúru zapnite na 200 °C. Pripravte si plech alebo pekáč.
- Do väčšej misy vložte kuracie stehná, na drobno nasekanú citrónovú trávu, čili vločky, hnedý cukor, rybaciu i sójovú omáčku a zázvor. Všetko spolu dobre premiešajte, aby sa stehná dobre obalili.
- Stehná poukladajte do pekáča a vložte do rúry na 25-30 minút. Povrch 2- až 3-krát potrite zvyšnou marinádou. Po upečení by mal mať krásnu zlatistú farbu.
- Keď sú stehná takmer hotové, očistite jarné cibuľky a prekrojte ich na polovicu. Na panvicu dajte lyžičku sezamového oleja a cibuľky veľmi jemne opečte. Potom ich rozložte na servírovací tanier a na ne uložte upečené stehná. Polejte výpekom zo stehien a môžete podávať, trebárs s kúskami chlebovej placky.
Viac receptov nájdete na ďalšej strane >>>