objednať časopis
všetky kategórie
Podcast Dobre jedlo pre Zdravie Deti a zelenina

Ema Tekelyva

Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: Ako naučiť deti jesť brokolicu a čo robiť, ak im nechutí?

Nechcú vaše deti zeleninu? Chceli by ste, aby jej jedli viac? Prečo by ste ich nemali nútiť a ako dostať zdravé vitamíny do brušiek ľahkou a zábavnou formou?

Koľko zeleniny by mali deti zjesť za deň? Čo robiť, ak im niektorá nechutí a v ktorých jedlách si ju ani nevšimnú? Čo sa oplatí urobiť a naopak čoho sa radšej vyvarovať? Toto a ešte viac nám v Podcaste Dobre jedlo pre Zdravie prezradila výživová špecialistka Mirka Luberdová.

Zároveň sa s nami podelila o recept na rýchlu a zdravú bolonskú omáčku na cestoviny a špeciálne chrumkavé rezne, po ktorých sa u nich doma len zapráši. Poďte ich s nami ochutnať. 

Tu si vypočujte celý podcast:

Ste na Spotify? Aj my!

Šéfkuchár Martin Novák, Zarka, Larka a Markus pri príprave skvelej jahodovej polievky. Máme recept!
Čítajte viac
Šéfkuchár MARTIN NOVÁK z Na nože robí deťom túto POLIEVKU: Je JAHODOVÁ a chutí fantasticky!
Nela Pocisková
Čítajte viac
Šikovná NELA POCISKOVÁ kváskuje a k chlebu robí zdravú NÁTIERKU!
Čítajte viac
Podcast Dobré jedlo pre Zdravie: Mýty v stravovaní
Čítajte viac
HRÁŠKOVÁ NÁTIERKA: Do školy na desiatu i doma na olovrant
buchty s jablkami

recept:
20 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT + KYSNUTIE
Na buchty:
• 250 ml vlažného mlieka
• 30 g droždia
• 100 g krupicového cukru
• 500 g hladkej múky
• 80 g rozpusteného masla
• 2 žĺtky
• 100 g polohrubej múky
• kôra z 1 citróna
• pol lyžičky soli
• 50 g masla na potieranie
+ na vymazanie plechu
• práškový cukor na posypanie
Na plnku:
• 500 g kyslejších jabĺk
• 1 lyžica masla
• citrónová kôra z 1 citróna • 120 g slivkového lekváru
1.
Čítajte viac
Podcast: Jedzte buchty a schudnite! Ako je to možné?
Jahňacie guľky s hráškom a tarhoňou.
Čítajte viac
Plný tanier TARHONE: Vieme ju dobre pripraviť v týchto CHUTNÝCH jedlách

Kategórie