Reklama

Šéfkuchár MARTIN NOVÁK z Na nože robí deťom túto POLIEVKU: Je JAHODOVÁ a chutí fantasticky!

Šéfkuchár Martin Novák, Zarka, Larka a Markus pri príprave skvelej jahodovej polievky. Máme recept!

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Pozrite, ako ju pre Dobré jedlo pripravil na Šimák Zámku Pezinok aj so svojimi malými pomocníkmi. Nazberajte jahody a pustite sa do nej, je ÚŽASNÁ a deti ju milujú.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    JAHODOVÁ POLIEVKA: Neskutočná maškrta šéfkuchára Martina Nováka Teaser
    Zdroj: NMH

    Varili ste už na zámku? Markusovi, Zarke a Larke sa to podarilo.V kuchyni pod slávnou Zlatou sálou asistovali vychytenému šéfkuchárovi Martinovi Novákovi. A šlo im to spolu krásne...

    Jahodová polievka

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Jahodovú polievku si zamilujú aj vaše deti.

    5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT

    Potrebujete:

    • 1 kg jahôd (plus na ozdobu)
    • 150 g smotanového syra (plus na ozdobu)
    • pol vanilkového struku
    • 150 g trstinového cukru
    • 150 ml vody
    • jedlé kvety na ozdobu

    POSTUP:

    1. Umyté jahody dajte do mixéra. Pridajte syr a zrniečka z polovice vanilkového struku.
    2. Z cukru a vody uvarte hustý sirup. Nechajte ho vychladnúť a pridajte do polievky. Dobre premiešajte. Jahodovú polievku podávajte ozdobenú kopčekom syra a jedlými kvetmi. Dobrú chuť!

    Už ste počuli náš podcast?

    Čítajte viac z Dobrého jedla:

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.