Varili ste už na zámku? Markusovi, Zarke a Larke sa to podarilo.V kuchyni pod slávnou Zlatou sálou asistovali vychytenému šéfkuchárovi Martinovi Novákovi. A šlo im to spolu krásne...
Jahodová polievka
Jahodovú polievku si zamilujú aj vaše deti.
Zdroj: MATEJ KALINA
5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT
Potrebujete:
- 1 kg jahôd (plus na ozdobu)
- 150 g smotanového syra (plus na ozdobu)
- pol vanilkového struku
- 150 g trstinového cukru
- 150 ml vody
- jedlé kvety na ozdobu
POSTUP:
- Umyté jahody dajte do mixéra. Pridajte syr a zrniečka z polovice vanilkového struku.
- Z cukru a vody uvarte hustý sirup. Nechajte ho vychladnúť a pridajte do polievky. Dobre premiešajte. Jahodovú polievku podávajte ozdobenú kopčekom syra a jedlými kvetmi. Dobrú chuť!
Ako sa varí NA ZÁMKU? Pozrite fotky Martina Nováka s deťmi v našej GALÉRII: KLINKITE SEM!
Už ste počuli náš podcast?
Čítajte viac z Dobrého jedla: