Reklama

Do pekáča dajte kurča, olivy a citróny: Oblížete si všetky prsty z tejto lahôdky

Grécke kurča s olivami.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Len kurča, pár surovín a bylinky a takýto parádny výsledok.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodné grécke KURČA z jedného plechu - svieže po citrónoch, chutné s olivami

    GRÉCKE KURČA S OLIVAMI KALAMATA

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 1 H 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 800 g malých zemiakov
    • 4 kuracie stehná s kožou
    • 1 šálku olív kalamata  
    • 150 g cherry paradajok
    • 1 lyžicu bieleho alebo červeného vínneho octu
    • 1 a pol lyžičky sušeného oregana
    • 1 a pol lyžičky sušeného tymianu 
    • listy čerstvého oregana a citrón na servírovanie
    • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
    • olivový olej

    POSTUP

    1. Zemiaky v šupke dobre umyte a prekrojte na polovicu. Umyte a osušte aj kuracie stehná a rozdeľte ich na hornú a dolnú časť.
    2. Do zapekacej misy dajte zemiaky i stehná, pridajte olivy a cherry paradajky. Štedro polejte olivovým olejom, posypte oreganom, tymianom, soľou a korením. Pokvapkajte vínnym octom.
    3. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Prvú trištvrte hodinu misu zakryte alobalom, potom ho odstráňte a stehná dopečte do zlatista. Jednotlivé porcie posypte čerstvým oreganom a pridajte citrón.