objednať časopis
všetky kategórie

Len kurča, pár surovín a bylinky a takýto parádny výsledok.

GRÉCKE KURČA S OLIVAMI KALAMATA

Grécke kurča s olivami.
Grécke kurča s olivami.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 1 H 20 MINÚT

Potrebujete:

  • 800 g malých zemiakov
  • 4 kuracie stehná s kožou
  • 1 šálku olív kalamata  
  • 150 g cherry paradajok
  • 1 lyžicu bieleho alebo červeného vínneho octu
  • 1 a pol lyžičky sušeného oregana
  • 1 a pol lyžičky sušeného tymianu 
  • listy čerstvého oregana a citrón na servírovanie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • olivový olej
Bencovje grunt - zážitkové varenie či výroba vlastnej keramiky, ako za čias Rakúsko - uhorskej monarchie v pozostalosti po bojničanovi Štefanovi Bencovi, ktorí na tomto gazdovstve žil aj so svojou rodinou. Majitelia pre mesačník Dobré jedlo pripravili niekoľko tradičných receptov. Na snímke je pečené kurča so šťuchanými zemiakmi a plnkou.
Čítajte viac
NAJ pečené KURACIE STEHNÁ, aké sme kedy jedli: ŠTAVNATÉ a S BOŽSKOU PLNKOU!

POSTUP

  1. Zemiaky v šupke dobre umyte a prekrojte na polovicu. Umyte a osušte aj kuracie stehná a rozdeľte ich na hornú a dolnú časť.
  2. Do zapekacej misy dajte zemiaky i stehná, pridajte olivy a cherry paradajky. Štedro polejte olivovým olejom, posypte oreganom, tymianom, soľou a korením. Pokvapkajte vínnym octom.
  3. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Prvú trištvrte hodinu misu zakryte alobalom, potom ho odstráňte a stehná dopečte do zlatista. Jednotlivé porcie posypte čerstvým oreganom a pridajte citrón.

Z kurčaťa sa dajú pripraviť najrôznejšie chutné jedlá: Pozrite si v GALÉRII >>>

Focaccia
Čítajte viac
OLIVY sú podľa vás zelenina lebo ovocie? Skúste tieto CHUŤOVKY!
Vyprážané krevety a kalamáre.
Čítajte viac
Chutné VYSMÁŽANCE s RÍBEZĽOVÝM kečupom a domácou TATARKOU
Lesana Krausková venovala Dobrému jedlu recept na kurací perkelt po mamine.
Čítajte viac
Lesana je Alenka z Dunaja a toto RECEPT na jej MILOVANÝ PERKELT: KURACÍ od maminky!