GRÉCKE KURČA S OLIVAMI KALAMATA
Grécke kurča s olivami.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENIE 1 H 20 MINÚT
Potrebujete:
- 800 g malých zemiakov
- 4 kuracie stehná s kožou
- 1 šálku olív kalamata
- 150 g cherry paradajok
- 1 lyžicu bieleho alebo červeného vínneho octu
- 1 a pol lyžičky sušeného oregana
- 1 a pol lyžičky sušeného tymianu
- listy čerstvého oregana a citrón na servírovanie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- olivový olej
POSTUP
- Zemiaky v šupke dobre umyte a prekrojte na polovicu. Umyte a osušte aj kuracie stehná a rozdeľte ich na hornú a dolnú časť.
- Do zapekacej misy dajte zemiaky i stehná, pridajte olivy a cherry paradajky. Štedro polejte olivovým olejom, posypte oreganom, tymianom, soľou a korením. Pokvapkajte vínnym octom.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Prvú trištvrte hodinu misu zakryte alobalom, potom ho odstráňte a stehná dopečte do zlatista. Jednotlivé porcie posypte čerstvým oreganom a pridajte citrón.