SEGEDÍNSKE MÄSO S TARHOŇOU
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT
Potrebujete:
- 600 g bravčového mäsa z pliecka
- 1 bielu cibuľu
- 1 lyžicu mletej červenej papriky
- 2 zelené papriky
- 2 paradajky
- 250 g tarhone
- soľ, mleté čierne korenie
- masť alebo olej
POSTUP
- Mäso umyte osušte a nakrájajte na menšie kocky. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno.
- V hrnci rozohrejte masť a cibuľu na nej opečte dosklovita. Hrniec dajte preč z ohňa a prisypte mletú papriku. Prilejte 100 ml vody, vráťte na sporák a na nízkej teplote duste, kým sa tekutina neodparí.
- K cibuli pridajte mäso, osoľte ho a duste do polomäkka bez pokrievky. Ak treba, prilejte trochu vody.
- Papriky umyte a očistite. Prekrojte na polovicu a na polovicu prekrojte aj paradajky. Pridajte k mäsu a duste ďalej.
- V druhom hrnci na tuku opečte dozlatista tarhoňu a pridajte ju k takmer hotovému mäsu. Zalejte horúcou vodou, aby všetko bolo zakryté. Prikryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi štvrť hodiny.
TARHOŇU upečte na plechu. Recept je TU >>>