objednať časopis
všetky kategórie

Maďari zvyknú svoje deti zo žartu skúšať, kde "rastie" ich milovaná tarhoňa. Chutná cestovina im všetkým pripomína jačmeň. Nám tiež.

SEGEDÍNSKE MÄSO S TARHOŇOU

Tarhoňa so segedínskym mäsom.
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

4 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, VARENIE 60 MINÚT, PEČENIE 15 MINÚT

Potrebujete:

  • 600 g bravčového mäsa z pliecka
  • 1 bielu cibuľu
  • 1 lyžicu mletej červenej papriky
  • 2 zelené papriky
  • 2 paradajky
  • 250 g tarhone
  • soľ, mleté čierne korenie
  • masť alebo olej
Varenie z quinoy.
Čítajte viac
Našli si už cestu do vašej kuchyne? Naučíme vás VARIŤ kuskus, quinou, bulgur či krúpy

POSTUP

  1. Mäso umyte osušte a nakrájajte na menšie kocky. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno.
  2. V hrnci rozohrejte masť a cibuľu na nej opečte dosklovita. Hrniec dajte preč z ohňa a prisypte mletú papriku. Prilejte 100 ml vody, vráťte na sporák a na nízkej teplote duste, kým sa tekutina neodparí.
  3. K cibuli pridajte mäso, osoľte ho a duste do polomäkka bez pokrievky. Ak treba, prilejte trochu vody.
  4. Papriky umyte a očistite. Prekrojte na polovicu a na polovicu prekrojte aj paradajky. Pridajte k mäsu a duste ďalej.
  5. V druhom hrnci na tuku opečte dozlatista tarhoňu a pridajte ju k takmer hotovému mäsu. Zalejte horúcou vodou, aby všetko bolo zakryté. Prikryte pokrievkou a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte asi štvrť hodiny. 

TARHOŇU upečte na plechu. Recept je TU >>>

Kategórie