objednať časopis
všetky kategórie

Máte pred sebou dlhý deň? Oslaďte si ho, len čo otvoríte oči. Alebo ešte lepšie... odložte si tieto recepty na víkend a dobrôtky si vychutnávajte v posteli tak dlho, ako len chcete.

CHRUMKAVÁ FRANCÚZSKA HRIANKA S OVOCÍM A MEDOM

Francúzska hrianka.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

  • 4-5 plátkov chleba
  • 4 vajcia veľkosti L
  • 80 ml mlieka
  • pol lyžičky vanilkového extraktu

Na obalenie:

  • 3 šálky nahrubo podrvených kukuričných lupienkov (raňajkových)
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • štvrť lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice rozpusteného masla ovocie a med na podávanie
Škoricovo - jablkový slimáčikový koláč.
Čítajte viac
JABLKÁ, ORECHY, MED: Jesenné pečenie a koláčiky ako SEN

POSTUP

  1. Rúru vyhrejte na 200 °C a na plech položte papier na pečenie. Pripravte zmes na obaľovanie: Do misy vsypte podrvené kukuričné lupienky, cukor, škoricu a premiešajte. Prilejte roztopené maslo a znovu premiešajte.
  2. V druhej mise zmiešajte vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Chlieb nakrájajte na 2,5 cm plátky a rozrežte ich na tyčinky. Dobre ich namočte do vaječnej zmesi a potom obaľte v zmesi kukuričných lupienkov. Tyčinky uložte na plech a dajte piecť na 10-12 minút.
  3. Upečené hriankové tyčinky servírujte ešte horúce s ovocím a poliate medom.

Článok pokračuje na ďalšej strane >>>