CHRUMKAVÁ FRANCÚZSKA HRIANKA S OVOCÍM A MEDOM
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
3-4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
- 4-5 plátkov chleba
- 4 vajcia veľkosti L
- 80 ml mlieka
- pol lyžičky vanilkového extraktu
Na obalenie:
- 3 šálky nahrubo podrvených kukuričných lupienkov (raňajkových)
- 2 lyžice trstinového cukru
- štvrť lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice rozpusteného masla ovocie a med na podávanie
POSTUP
- Rúru vyhrejte na 200 °C a na plech položte papier na pečenie. Pripravte zmes na obaľovanie: Do misy vsypte podrvené kukuričné lupienky, cukor, škoricu a premiešajte. Prilejte roztopené maslo a znovu premiešajte.
- V druhej mise zmiešajte vajcia, mlieko a vanilkový extrakt. Chlieb nakrájajte na 2,5 cm plátky a rozrežte ich na tyčinky. Dobre ich namočte do vaječnej zmesi a potom obaľte v zmesi kukuričných lupienkov. Tyčinky uložte na plech a dajte piecť na 10-12 minút.
- Upečené hriankové tyčinky servírujte ešte horúce s ovocím a poliate medom.
Článok pokračuje na ďalšej strane >>>