Reklama

Potrebujete zhodiť? Jedzte vajcia aspoň 5 krát do týždňa a stane sa TOTO!

Vajíčko na mäkko.

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Potravina, ktorá mala povesť cholesterolovej bomby, je dnes považovaná za skvelý doplnok výživy, ktorý napomáha schudnúť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Benediktínske VAJCIA: Známy šéfkuchár vás naučí ako na ne! Teaser

    Hoci sú vajcia skutočne bohaté na cholesterol, ich rozumná konzumácia môže poskytnúť vynikajúce nutričné ​​hodnoty. Okrem iného vďaka veľkému množstvu bielkovín, vitamínov, najmä A a B12, a stopových prvkov ako vápnik, zinok, železo. Podľa nedávnej štúdie sú ľudia, ktorí jedia vajcia takmer každý deň, chudší, o čom informoval aj portál Zdravie.sk.

    Zdroj: Shutterstock

    Vajíčka by ste mali konzumovať aspoň 5 krát do týždňa.

    Podľa španielskej štúdie by častá konzumácia vajec mohla viesť k zdravšiemu zloženiu tela a najmä k nižšiemu BMI v porovnaní s ľuďmi, ktorí vajcia nekonzumujú alebo ich jedia len veľmi málo.

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Na Veľkú noc si urobte NETRADIČNÉ vyprážané ŠKÓTSKE VAJCIA TEASER

      Tím španielskych lekárov skúmal zloženie tela 355 vysokoškolských študentov vo veku od 18 do 30 rokov. Zmerali ich výšku a hmotnosť, aby sa získalo skóre indexu telesnej hmotnosti BMI spolu s obvodom pásu. Títo študenti boli rozdelení do rôznych skupín podľa toho, ako často jedli vajcia: menej ako raz týždenne, jeden až štyrikrát týždenne a najmenej päťkrát týždenne.

      Tí, ktorí jedli vajcia aspoň päťkrát týždenne, mali výrazne nižšie BMI a percento telesného tuku ako ostatné dve skupiny. Ich pomer obvodu pásu a výšky bol tiež nižší ako u ostatných skupín (čím nižšie skóre, tým lepšie).

      Zdroj: Shutterstock

      Rozumná konzumácia vajec môže poskytnúť vynikajúce nutričné ​​hodnoty.

      Podľa Dr. Miriam Garrido-Miguel, vedúcej autorky štúdie, by sa u zdravých ľudí malo odporúčať jesť päť alebo viac vajec týždenne. "Toto zistenie je významné z hľadiska zdravia, náš výskum naznačuje, že vyššia spotreba vajec - 5 a viac za týždeň - môže viesť k zdravšiemu zloženiu tela, najmä vďaka ich vyššiemu obsahu bielkovín," prezradila odborníčka.

      Čítajte viac z Dobrého jedla: