Reklama

Natrite ich na chlieb: Zdravé, sýte a SUPER LAHODNÉ NÁTIERKY!

Vajcová nátierka so sušenými paradajkami.

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama

Došla vám pri ich vymýšľaní fantázia? Ešteže nás máte... Ponúkame vám inšpirácie z našej bohatej zásoby. Vymiešajte ich na večeru, budete mať aj na raňajky a desiatu. Tá istá nátierka bude zakaždým trocha iná ak ju posypete alebo obložíte vždy inou zeleninou, bylinkami či semienkami.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    MiIan Junior Zimnýkoval a Juraj Bača listujú v Dobrom jedle

    Drožďová nátierka

    Zdroj: Shutterstock‎

    Drožďová nátierka

    4 porcie, príprava 20 minút

    Potrebujete:

    • 1 biela cibuľa
    • 1 lyžica olivového oleja
    • štipka muškátového orieška
    • trocha masla
    • 1 kocka čerstvého droždia
    • 3 vajcia
    • 1 lyžička plnotučnej horčice
    • trocha mletej červenej papriky
    • soľ, mleté čierne korenie

    POSTUP:

    1. Cibuľu nakrájanú na drobno orestujte na oleji a masle. Ochuťte mletým muškátovým orieškom.
    2. Pridajte rozmrvené droždie. Na miernom ohni miešajte, kým sa nerozpustí.
    3. Primiešajte rozšľahané vajcia a miešajte kým sa vytvorí praženica. Odstavte, primiešajte horčicu a vidličkou trocha vymiešajte alebo roztlačte na jemnejšiu konzistenciu. Prifarbite paprikou, osoľte a okoreňte teplú nátierku a natrite na chlieb alebo na hrianku.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Nela Pocisková listuje v Dobrom jedle: Náš časopis miluje!

      Krémová tuniaková nátierka

      6 porcií, 15 minút príprava

      Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

      Tuniaková nátierka s mascarpone.

      Potrebujete:

      • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
      • 1 šalotka alebo červená cibuľa
      • 2 lyžičky citrónovej šťavy
      • 1 lyžička dijonskej horčice (prípadne smotanového chrenu)
      • 4 lyžice nátierkového masla
      • soľ, mleté biele korenie

      POSTUP:

      1. Tuniaka sceďte a roztlačte v miske a zmiešajte s nadrobno nakrájanou šalotkou. Pokvapkajte citrónovou šťavou.
      2. Horčicu alebo chren vyšľahajte s maslom, soľou a korením.
      3. Pridajte tuniaka a ešte dobre vymiešajte.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        Pestrá paradajková šakšuka s vajčkami vám vráti letnú náladu. - TEASER

        Nátierka zo sušených paradajok

        6 porcií, príprava 15 minút

        Potrebujete:

        • 50 g masla
        • 3 vajcia natvrdo
        • pol lyžice horčice
        • 2 lyžice nakrájaných sušených paradajok v oleji (scedených)
        • 1 väčší strúčik cesnaku
        • 100 g strúhaného údeného syra
        • soľ, mleté čierne korenie alebo čili

        POSTUP:

        1. Maslo vyšľahajte so soľou, nakrájanými vajcami natvrdo, horčicou a paradajkami.
        2. Pridajte pretlačený cesnak a syr a už len premiešajte. Podľa chuti okoreňte. Podávajte na chlebe alebo v prekrojenej žemli posypanú petržlenovou vňaťou alebo klíčkami.

        Ponúkame aj tieto inšpirácie na raňajky či večeru: