Reklama

Hodí sa na raňajky, desiatu i obed: OMELETOVÁ BAGETA S HUBAMI

Lýdia Czakó

Zdroj: Lýdia Czakó

Reklama

Je na vás, kedy si na takejto plnenej bagete nej pochutíte. K tomuto receptu vám povieme iba toľko, že nebudete ľutovať!

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 3 lyžice masla
  • 2 ks šalotky
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 4 ks vajcia
  • 2 lyžice smotany na šľahanie
  • 3 lyžice petržlenovej vňate
  • 2 lyžice pažítky
  • 2 ks bedle (alebo 2 šampiňóny portobello)
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 ks soľ, mleté biele korenie";i:10;s:23:"2 ks rustikálne bagety

Postup

Krok 1

Vo veľkej panvici na strednej teplote rozohrejte lyžicu masla. Pridajte jednu očistenú šalotku nakrájanú na drobno. Opekajte asi 4 minúty do zmäknutia. Pridajte jeden prelisovaný strúčik cesnaku a opekajte už len minútu, aby nezhorkol.

Krok 2

Medzitým v miske rozšľahajte vajcia – 2 na jednu omeletu. Osoľte, okoreňte a primiešajte lyžicu smotany. Nalejte ich do panvice s opečenou šalotkou a urobte omeletu. Keď vajcia začnú tuhnúť, posypte ich polovicou nasekanej petržlenovej vňate a pažítky a omeletu dopečte. Pridajte lyžicu masla a rovnako urobte druhú omeletu.

Krok 3

V druhej panvici opäť na lyžici masla do zlatista opečte očistenú bedľu nakrájanú na hrubšie plátky. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Vyberte a udržujte v teple.

Krok 4

Bagety prekrojte a do každej vložte omeletu prehnutú na polovicu a opečené huby. Podávajte teplé.