Hodí sa na raňajky, desiatu i obed: OMELETOVÁ BAGETA S HUBAMI
3. 11. 2022, 6:07 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:28)

Zdroj: Lýdia Czakó
Je na vás, kedy si na takejto plnenej bagete nej pochutíte. K tomuto receptu vám povieme iba toľko, že nebudete ľutovať!
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 lyžice masla
- 2 ks šalotky
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 4 ks vajcia
- 2 lyžice smotany na šľahanie
- 3 lyžice petržlenovej vňate
- 2 lyžice pažítky
- 2 ks bedle (alebo 2 šampiňóny portobello)
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 ks soľ, mleté biele korenie";i:10;s:23:"2 ks rustikálne bagety
Postup
Krok 1
Vo veľkej panvici na strednej teplote rozohrejte lyžicu masla. Pridajte jednu očistenú šalotku nakrájanú na drobno. Opekajte asi 4 minúty do zmäknutia. Pridajte jeden prelisovaný strúčik cesnaku a opekajte už len minútu, aby nezhorkol.
Krok 2
Medzitým v miske rozšľahajte vajcia – 2 na jednu omeletu. Osoľte, okoreňte a primiešajte lyžicu smotany. Nalejte ich do panvice s opečenou šalotkou a urobte omeletu. Keď vajcia začnú tuhnúť, posypte ich polovicou nasekanej petržlenovej vňate a pažítky a omeletu dopečte. Pridajte lyžicu masla a rovnako urobte druhú omeletu.
Krok 3
V druhej panvici opäť na lyžici masla do zlatista opečte očistenú bedľu nakrájanú na hrubšie plátky. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Vyberte a udržujte v teple.
Krok 4
Bagety prekrojte a do každej vložte omeletu prehnutú na polovicu a opečené huby. Podávajte teplé.