Hodí sa na raňajky, desiatu i obed: OMELETOVÁ BAGETA S HUBAMI
Je na vás, kedy si na takejto plnenej bagete nej pochutíte. K tomuto receptu vám povieme iba toľko, že nebudete ľutovať!
- 20 min.
- porcie: 2
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 lyžicemasla
- 2 ksšalotky
- 2 ksstrúčiky cesnaku
- 4 ksvajcia
- 2 lyžicesmotany na šľahanie
- 3 lyžicepetržlenovej vňate
- 2 lyžicepažítky
- 2 ksbedle (alebo 2 šampiňóny portobello)
- 1 lyžicacitrónovej šťavy
- 1 kssoľ, mleté biele korenie
- 2 ksrustikálne bagety
Postup
krok
Vo veľkej panvici na strednej teplote rozohrejte lyžicu masla. Pridajte jednu očistenú šalotku nakrájanú na drobno. Opekajte asi 4 minúty do zmäknutia. Pridajte jeden prelisovaný strúčik cesnaku a opekajte už len minútu, aby nezhorkol.
krok
Medzitým v miske rozšľahajte vajcia – 2 na jednu omeletu. Osoľte, okoreňte a primiešajte lyžicu smotany. Nalejte ich do panvice s opečenou šalotkou a urobte omeletu. Keď vajcia začnú tuhnúť, posypte ich polovicou nasekanej petržlenovej vňate a pažítky a omeletu dopečte. Pridajte lyžicu masla a rovnako urobte druhú omeletu.
krok
V druhej panvici opäť na lyžici masla do zlatista opečte očistenú bedľu nakrájanú na hrubšie plátky. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Vyberte a udržujte v teple.
krok
Bagety prekrojte a do každej vložte omeletu prehnutú na polovicu a opečené huby. Podávajte teplé.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
