Postup

 krok

Vo veľkej panvici na strednej teplote rozohrejte lyžicu masla. Pridajte jednu očistenú šalotku nakrájanú na drobno. Opekajte asi 4 minúty do zmäknutia. Pridajte jeden prelisovaný strúčik cesnaku a opekajte už len minútu, aby nezhorkol.

 krok

Medzitým v miske rozšľahajte vajcia – 2 na jednu omeletu. Osoľte, okoreňte a primiešajte lyžicu smotany. Nalejte ich do panvice s opečenou šalotkou a urobte omeletu. Keď vajcia začnú tuhnúť, posypte ich polovicou nasekanej petržlenovej vňate a pažítky a omeletu dopečte. Pridajte lyžicu masla a rovnako urobte druhú omeletu.

 krok

V druhej panvici opäť na lyžici masla do zlatista opečte očistenú bedľu nakrájanú na hrubšie plátky. Ochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou. Vyberte a udržujte v teple.

 krok

Bagety prekrojte a do každej vložte omeletu prehnutú na polovicu a opečené huby. Podávajte teplé.