Reklama

Najlepšie fašírky: Zabudnite na klasiku, našli sme pre ne NOVÉ chute

Hovädzie zelerové fašírky.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Skvelé, šťavnaté a s novými chuťami. Vyskúšajte tentoraz tie naše.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zdravšie PEČIVO: S našimi receptami si ho doma upečiete hravo

    Bylinkové fašírky po ázijsky

    4 porcie, príprava 10 minút, pečenie 35 minút

    POTREBUJETE:

    • 400 g mletého kuracieho mäsa
    • za hrsť byliniek (petržlen, rozmarín, tymian a koriander)
    • 3 lyžice strúhanky
    • 2 vajcia 
    • 1 lyžicu mletej sladkej papriky
    • 1 lyžičku mletého čili
    • 1 lyžičku karí korenia
    • 1 lyžičku mletej škorice
    • 1 lyžičku mletých feniklových semienok
    • 5 strúčikov cesnaku";i:10;s:30:"2 lyžice paradajkového pyré";i:11;s:27:"2 lyžice sójovej omáčky";i:12;s:35:"1 lyžička nastrúhaného zázvoru";i:13;s:28:"soľ, mleté čierne korenie

    Na servírovanie:

    • pečené zemiaky
    • citrón
    • šalát
    • jogurt
    • sladkú čili omáčka

    POSTUP

    1. Mleté mäso, bylinky, strúhanku, vajcia, všetky koreniny, prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, sójovú omáčku a nastrúhaný zázvor vypracujte na hladšiu zmes. Dochuťte soľou a korením.
    2. Rúru predhrejte na 160 °C. Z mäsovej hmoty tvorte menšie guľky a po dve ich napichajte na špajdle.
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      CÍCEROVÉ variácie: Chutné RECEPTY zo zdravej strukoviny

      Fašírky z ovsených vločiek

      8 porcií, príprava 15 minút + odležanie, varenie 25 minút

      POTREBUJETE:

      • 400 g ovsených vločiek
      • 2 lyžičky domácej vegety
      • 200 g údeného syra• 2 až 3 vajcia
      • 2 strúčiky cesnaku• petržlenová vňať
      • 200 g mletého bravčového mäsa 
      • 1 cibuľu 
      • 1 uvarenú mrkvu
      • strúhanku (podľa potreby)
      • soľ, mleté čierne korenie• olej 

      POSTUP:

      1. Do pol litra vody dajte dve lyžičky vegety, krátko povarte a vypnite. Nasypte ovsené vločky a nechajte vychladnúť.
      2. Do vzniknutej hmoty dajte nastrúhaný údený syr, vajíčka, prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať, mleté mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, nahrubo nastrúhanú mrkvu, soľ a mleté čierne korenie.
      3. Všetko dobre premiešajte a nechajte do druhého dňa v chladničke odležať.
      4. Na druhý deň urobte fašírky (ak je zmes riedka, pridajte strúhanku na zahustenie), obaľte v strúhanke a vypražte v oleji. Podávajte so zemiakovou kašou a zeleninou.
      Video Player is loading.
      Stream Type LIVE
      Advertisement
      Current Time 0:00
      Duration 0:00
      Remaining Time 0:00
      Loaded: 0%
        • Chapters
        • descriptions off, selected
        • subtitles off, selected
        ŽEMLIČKY ako obláčik! Sú z tvarohu a úplne bez múky! TEASER

        Sekaná so slaninkou a syrom

        4 porcie, príprava 20 minút, pečenie 60 minút

        POTREBUJETE:

        • 400 g mletého morčacieho mäsa
        • 2 vajcia
        • 2 žemle z predchádzajúceho dňa
        • mlieko (podľa potreby)
        • 1 cibuľu
        • 6 šampiňónov
        • petržlenovú vňať
        • strúhanku
        • 50 g oravskej slaniny
        • 3 až 4 plátky syra";i:10;s:28:"soľ, mleté čierne korenie";i:11;s:4:"olej

        POSTUP:

        1. Mleté mäso premiešajte s vajcami a na malé kocky nakrájanými žemľami, predtým namočenými v mlieku. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kúsky nakrájané a podusené šampiňóny na oleji.
        2. Zmes osoľte, okoreňte a pridajte nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Ak treba, zahustite strúhankou a dobre premiešajte.
        3. Slaninku nakrájajte nadrobno a opražte. Nasypte ju na dno formy na srnčí chrbát, boky vymastite tukom zo slaninky a formu naplňte zmesou mletého mäsa.
        4. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Krátko pred dopečením dajte na vrch plátky syra a zapekajte, kým sa neroztopí. Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte so zemiakovým pyré.
        Video Player is loading.
        Stream Type LIVE
        Advertisement
        Current Time 0:00
        Duration 0:00
        Remaining Time 0:00
        Loaded: 0%
          • Chapters
          • descriptions off, selected
          • subtitles off, selected
          Oplachujete pred varením ryžu alebo nie? Poradia odborníci

          Hovädzie zelerové fašírky s jogurtovým dipom

          4 až 6 porcií, príprava 15 minút, pečenie 60 minút

          POTREBUJETE:

          • 700 g mletého hovädzieho mäsa
          • pol menšieho zeleru
          • 30 g čerstvého zázvoru 
          • 3 strúčiky cesnaku
          • 3 vajcia
          • kurkumu
          • 50 ml olivového oleja + na opekanie
          • soľ, mleté čierne korenie

          Na dip:

          • 200 ml bieleho jogurtu
          • 100 ml olivového oleja 
          • 1 limetu
          • soľ, mleté čierne korenie

          POSTUP:

          1. K mletému hovädziemu mäsu pridajte nahrubo nastrúhaný zeler. Primiešajte zázvor nastrúhaný najemno, prelisované cesnaky, vajcia, kurkumu, olej, soľ a korenie. Zmes dobre premiešajte.
          2. Vytvarujte fašírky a opečte ich na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.
          3. Pripravte dip: Zmiešajte jogurt, olivový olej, limetovú šťavu a nastrúhanú kôru. Dochuťte soľou a korením. Fašírky podávajte s dipom, a ak chcete, aj s listovým šalátom.
          Video Player is loading.
          Stream Type LIVE
          Advertisement
          Current Time 0:00
          Duration 0:00
          Remaining Time 0:00
          Loaded: 0%
            • Chapters
            • descriptions off, selected
            • subtitles off, selected
            Chuťovky z hermelínu: Pripravte z neho zaujímavé jedlá
            Zdroj: Dobré jedlo

            Mäsové guľôčky s mozzarellou a s paradajkovou omáčkou

            6 porcií, príprava 15 minút + chladenie, varenie 35 minút, pečenie 15 minút

            POTREBUJETE:

            • 300 g mletého bravčového mäsa
            • 400 g mletého hovädzieho mäsa
            • pol lyžičky feniklových semienok
            • štvrť lyžičky čili vločiek
            • 2 lyžičky sušeného oregana
            • 200 g mozzarelly
            • 1 veľkú cibuľu 
            • 2 strúčiky cesnaku
            • 2 lyžičky paradajkového pretlaku
            • 50 ml červeného vína";i:10;s:43:"2 x 400 g plechovky nakrájaných paradajok";i:11;s:31:"500 ml pasírovaných paradajok";i:12;s:16:"3 bobkové listy";i:13;s:31:"2 lyžice kryštálového cukru";i:14;s:49:"400 g cestovín linguine (alebo iných cestovín)";i:15;s:28:"soľ, mleté čierne korenie";i:16;s:4:"olej

            POSTUP:

            1. Rúru zohrejte na 180 °C. Vo veľkej mise zmiešajte bravčové a hovädzie mäso s feniklovými semienkami, čili, jednou lyžičkou oregana, soľou a trochou mletého čierneho korenia. Zo zmesi vytvarujte asi 18 guľôčok, do ich stredu vložte kúsok mozzarelly. Guľôčky dajte do chladu na 10 minút.
            2. V hrnci zohrejte lyžicu oleja. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, štipku soli a opekajte asi 8 minút, kým nezmäkne. Primiešajte prelisované cesnaky a ešte minútu opekajte. Pridajte paradajkový pretlak, víno, nakrájané a pasírované paradajky, bobkové listy, cukor, zvyšné oregano a mleté čierne korenie. Prikryte pokrievkou a varte 20 minút. Medzitým poukladajte fašírky na plech vystlaný alobalom, pokvapkajte olejom a pečte asi 15 minút.
            3. Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale, potom sceďte, trochu vody odložte. Cestoviny vmiešajte do omáčky spolu s výpekom z mäsových guľôčok a trochou vody z cestovín, ak potrebujete omáčku zriediť. Ešte krátko povarte.  Podávajte s mäsovými guľkami.

            V Dobrom jedle vždy nájdete chutné recepty: