Reklama

Cestoviny pracujúcej mamy: Učiteľka Katka má rýchly recept, ktorý si zamilujete!

Tento recept je geniálny!

Zdroj: Petra Bošanská

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Učiteľka angličtiny z Ivánky pri Dunaji pripravuje dobroty podľa troch zásad: musia byť naozaj chutné, zdravé a rýchlo hotové. A tieto jej cestoviny sú presne také!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NAJLEPŠIE CESTOVINY: Prelejte ich zeleninovou pečenou omáčkou!

    Super správa je, že zeleninovú zmes z receptu na tieto cestoviny môžete zmiešať aj s ryžou alebo bulgurom. Katka ju servíruje tiež ako dip ku grilovanému mäsu a skvelá je vraj i na studeno s hriankami.

    A ak sú deti veľmi hladné, Katka pridá do jedla olivy a nastrúha viac parmezánu. Vyskúšajte!

    Anketa

    Tiež milujete CESTOVINY?

    • Áno100%
    • Nie0%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Cuketovo-paradajkové cestoviny

    Zdroj: Petra Bošanská

    Tento recept je geniálny!

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 4 strúčiky cesnaku
    • 1 cibuľa
    • 1 väčšia cuketa
    • 4-5 paradajok
    • uvarené cestoviny
    • olej
    • oregano, soľ/solčanka
    • parmezán
    • jarná cibuľka (alebo olivy, prípadne ajvar) 

    POSTUP:

    1. Cesnak a cibuľu nakrájajte na drobno a opražte na olivovom oleji.
    2. Pridajte cukety nakrájané na drobné kocky a na silnom ohni ich opečte, aby získali kôrku.
    3. Paradajky obarte vriacou vodou, stiahnite z nich šupky a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte ich s cuketami, osoľte, okoreňte a varte ešte asi 3 minúty.
    4. Zeleninovú zmes zmiešajte s uvarenými cestovinami a posypte jarnou cibuľkou a nastrúhaným parmezánom.

    Počuli ste už náš podcast?

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.