Cestoviny pracujúcej mamy: Učiteľka Katka má rýchly recept, ktorý si zamilujete!
29. 2. 2024, 17:08 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: Petra Bošanská
Učiteľka angličtiny z Ivánky pri Dunaji pripravuje dobroty podľa troch zásad: musia byť naozaj chutné, zdravé a rýchlo hotové. A tieto jej cestoviny sú presne také!
Zdroj: Laura Witteková
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: https://www.instagram.com/p/Crg4LRqPzfB/
Galéria k článku

Super správa je, že zeleninovú zmes z receptu na tieto cestoviny môžete zmiešať aj s ryžou alebo bulgurom. Katka ju servíruje tiež ako dip ku grilovanému mäsu a skvelá je vraj i na studeno s hriankami.
A ak sú deti veľmi hladné, Katka pridá do jedla olivy a nastrúha viac parmezánu. Vyskúšajte!
Anketa
Tiež milujete CESTOVINY?
- Áno100%
- Nie0%
Hlasovanie bolo ukončené
Cuketovo-paradajkové cestoviny
Zdroj: Petra Bošanská
Tento recept je geniálny!
4 PORCIE, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 väčšia cuketa
- 4-5 paradajok
- uvarené cestoviny
- olej
- oregano, soľ/solčanka
- parmezán
- jarná cibuľka (alebo olivy, prípadne ajvar)
POSTUP:
- Cesnak a cibuľu nakrájajte na drobno a opražte na olivovom oleji.
- Pridajte cukety nakrájané na drobné kocky a na silnom ohni ich opečte, aby získali kôrku.
- Paradajky obarte vriacou vodou, stiahnite z nich šupky a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte ich s cuketami, osoľte, okoreňte a varte ešte asi 3 minúty.
- Zeleninovú zmes zmiešajte s uvarenými cestovinami a posypte jarnou cibuľkou a nastrúhaným parmezánom.