Čo uvariť na VEČERU? Máme pre vás BLESKOVÝ RECEPT: Chutný šošovicový DHAL s ryžou
26. 2. 2024, 18:03 (aktualizované: 31. 5. 2024, 9:33)

Zdroj: KRISTÍNA KUCKÁ pre Dobré jedlo
Reklama
Rýchly a jednoduchý recept na večeru? Práve ste ho našli! Šosovicový dhal si môžete vychutnať už o pol hodiny.
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Zdroj: Dobré jedlo/ Natália Jablonková
Galéria k článku
25 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
ŽEMLIČKY ako obláčik! Sú z tvarohu a úplne bez múky! TEASERŠOŠOVICOVÝ DHAL S RYŽOU
Recept podľa foodblogerky Kristíny Kuckej
Zdroj: KRISTÍNA KUCKÁ pre Dobré jedlo
Šošovicový dhal s ryžou.
4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT
Potrebujete:
- 200 g červenej šošovice
- 300 ml zeleninového vývaru
- 200 ml pasírovaných paradajok
- 300 ml kokosového mlieka
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 čili papričky (podľa chuti)
- 1 lyžica čerstvého zázvoru
- 1 a pol lyžičky garam masaly
- 1 lyžička korenia karí
- 1 lyžička mletej kurkumy";i:10;s:24:"1 lyžička mletej rasce";i:11;s:41:"1 lyžička mletého čili (podľa chuti)";i:12;s:30:"1 lyžička mletého koriandra";i:13;s:45:"2 lyžice masla ghee alebo rastlinného oleja";i:14;s:43:"soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)";i:15;s:27:"šťava z polovice citróna";i:16;s:19:"koriander na ozdobu
Na ryžu:
- 200 g ryže basmati
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička soli
POSTUP:
- Do misky pretlačte cesnak. K nemu pridajte nadrobno nakrájané čili papričky a očistený čerstvý zázvor, ktorý najemno nastrúhajte. V ďalšej miske zmiešajte koreniny garam masala, korenie karí, kurkumu, mletú rascu, mleté čili a mletý koriander.
- Do panvice pridajte maslo ghee alebo olej a opečte cesnak, čili papričky a zázvor. Po chvíli pridajte koreniny a opekajte približne tri minúty. Následne pridajte umytú šošovicu, vývar, paradajky a varte približne 15 minút, kým šošovica nezmäkne.
- Medzitým pripravte ryžu. Premytú ju chvíľu opečte na masle a zalejte dvojnásobným množstvom vody s lyžičkou soli.
- Do uvarenej šošovicovej zmesi pridajte kokosové mlieko, štipku soli, čierneho korenia a premiešajte. Nechajte prejsť varom približne 5 minút. Dochuťte soľou, mletým čiernym korením a šťavou z citróna. Pridajte čerstvý koriander a podávajte s uvarenou ryžou alebo s naan.