Reklama

Čo uvariť na VEČERU? Máme pre vás BLESKOVÝ RECEPT: Chutný šošovicový DHAL s ryžou

Šošovicový dhal s ryžou.

Zdroj: KRISTÍNA KUCKÁ pre Dobré jedlo

Reklama
Tatiana Kubicová

Tatiana Kubicová

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Rýchly a jednoduchý recept na večeru? Práve ste ho našli! Šosovicový dhal si môžete vychutnať už o pol hodiny.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    ŽEMLIČKY ako obláčik! Sú z tvarohu a úplne bez múky! TEASER

    ŠOŠOVICOVÝ DHAL S RYŽOU

    Recept podľa foodblogerky Kristíny Kuckej

    Zdroj: KRISTÍNA KUCKÁ pre Dobré jedlo

    Šošovicový dhal s ryžou.

    4 PORCIE, PRÍPRAVA 15 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g červenej šošovice
    • 300 ml zeleninového vývaru
    • 200 ml pasírovaných paradajok
    • 300 ml kokosového mlieka
    • 3 strúčiky cesnaku
    • 2 čili papričky (podľa chuti)
    • 1 lyžica čerstvého zázvoru
    • 1 a pol lyžičky garam masaly
    • 1 lyžička korenia karí
    • 1 lyžička mletej kurkumy";i:10;s:24:"1 lyžička mletej rasce";i:11;s:41:"1 lyžička mletého čili (podľa chuti)";i:12;s:30:"1 lyžička mletého koriandra";i:13;s:45:"2 lyžice masla ghee alebo rastlinného oleja";i:14;s:43:"soľ, mleté čierne korenie (podľa chuti)";i:15;s:27:"šťava z polovice citróna";i:16;s:19:"koriander na ozdobu

    Na ryžu:

    • 200 g ryže basmati
    • 1 lyžica masla
    • 1 lyžička soli

    POSTUP:

    1. Do misky pretlačte cesnak. K nemu pridajte nadrobno nakrájané čili papričky a očistený čerstvý zázvor, ktorý najemno nastrúhajte. V ďalšej miske zmiešajte koreniny garam masala, korenie karí, kurkumu, mletú rascu, mleté čili a mletý koriander.
    2. Do panvice pridajte maslo ghee alebo olej a opečte cesnak, čili papričky a zázvor. Po chvíli pridajte koreniny a opekajte približne tri minúty. Následne pridajte umytú šošovicu, vývar, paradajky a varte približne 15 minút, kým šošovica nezmäkne.
    3. Medzitým pripravte ryžu. Premytú ju chvíľu opečte na masle a zalejte dvojnásobným množstvom vody s lyžičkou soli.
    4. Do uvarenej šošovicovej zmesi pridajte kokosové mlieko, štipku soli, čierneho korenia a premiešajte. Nechajte prejsť varom približne 5 minút. Dochuťte soľou, mletým čiernym korením a šťavou z citróna. Pridajte čerstvý koriander a podávajte s uvarenou ryžou alebo s naan.

    Autor článku

    Tatiana Kubicová

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Vo vydavateľstve News and Media Holding začínala pred viac ako desaťročím v spravodajskej redakcii, pracovala aj v lifestylových magazínoch, až jej najviac zachutil časopis Dobré jedlo. Stará sa o to, aby ste na webe Dobrého jedla vždy našli aktuálne recepty zo sezónnych surovín, prináša vám horúce gastro trendy i praktické rady do kuchyne. Popri práci neodolá maškrteniu a na každom fotení so šéfkuchárom zodpovedne ochutnáva všetky recepty, vďaka čomu si obľúbila aj jedlá, na ktoré pred tým ani nepomyslela.