Reklama

Bleskový KOLÁČIK Kamily Magálovej: Fantastický JABLČNÍK milujú jej vnuci a už aj my! (RECEPT)

Obrátený jablčník Kamily Magálovej.

Zdroj: Archív

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

„Jednoduchý mrežovník pečiem asi od desiatich rokov. Netreba doň žiaden tvaroh a domáceho lekváru bolo v dome, chvalabohu, vždy habadej.“ Stavíme sa, že ho máte takisto vždy poruke. Aj koláčik tety Palušky sme s fotografom zhltli ako nič! Rovnako to u vás doma dopadne s fantastickým jablčníkom Kamily Magálovej alebo s našou hrnčekovou rýchlovkou...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Ako navariť LACNÝ a CHUTNÝ OBED? Inšpirujte sa múdrymi babičkami!
    Zdroj: NMH

    Mrežovník so slivkovým lekvárom

    Zdroj: Dorbé jedlo/Peter Šimončík

    Paluškin rozprávkový mrežovník sme zošrotili ešte teplý.

    ZA PLECH, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

    Potrebujete:

    • 200 g hladkej múky
    • 200 g polohrubej múky
    • 1 balíček prášku do pečiva
    • 70 g práškového cukru (plus trochu na ozdobu)
    • 250 g masla
    • 2 vajcia
    • štipka soli
    • 400 g slivkového lekváru (môže byť aj z iného ovocia, ale poctivý)

    Postup je na ďalšej strane >>>

    1. V mise zmiešajte všetky suroviny okrem lekváru a vymieste hladké cesto. Rozdeľte ho na tri rovnaké časti. Dve z nich opäť spojte a na doske vyvaľkajte na hrúbku asi 0,4 mm. Cesto preneste na vymastený plech a štedro ho potrite lekvárom.
    2. Z druhej časti cesta vyrobte mriežku: Najprv ho nakrájajte na niekoľko častí, ušúľajte šúľky a tie potom klaďte diagonálne na lekvárovú vrstvu – najprv z jednej strany, potom zdruhej. Keď vytvoríte peknú mriežku, koláč dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C asi na 30 minút.
    3. Upečený a vychladnutý mrežovník posypte práškovým cukrom a podávajte. Dobrú chuť!

    RECEPT na fantastický JABLČNÍK Kamily Magálovej je na ďalšej strane >>>

    ×
    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:57
    Remaining Time 0:57
    Loaded: 24.84%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Hruškovo-jablkové pité: Koláčik pre priateľov aj rodinu

      "Tento nenáročný koláč pečiem svojim vnukom veľmi často a rada. Je raz-dva hotový a vynikajúci," povedala Dobrému jedlu Kamila Magálová. Páči sa, darovala vám svoj osvedčený recept:

      Kamilin obrátený jablčník

      Zdroj: Archív

      Obrátený jablčník Kamily Magálovej.

      ZA PLECH, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 20 MINÚT

      • 8 jabĺk 
      • 1 balíček škoricového cukru
      • 4 vajcia 
      • 250 g trstinového cukru
      • 100 ml vody
      • 100 ml oleja
      • 250 g polohrubej múky
      • 1 balíček kypriaceho prášku

      POSTUP:

      1. Jablká nastrúhajte na hrubo, uložte na dno plechu s papierom na pečenie a posypte škoricovým cukrom. Vajcia vyšľahajte s cukrom, postupne primiešajte vodu a olej.
      2. Nakoniec zapracujte múku s kypriacim práškom. Cesto vylejte na jablká a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 minút.
      3. Upečený koláč prevráťte a polejte čokoládovou polevou alebo posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

      RECEPT NA LACNÝ, no výnimočný HRNČEKOVÝ koláč je na ďalšej strane >>>

      Hrnčekový koláč s posýpkou

      Zdroj: Shutterstock

      Slivkový koláč na víkend

      ZA PLECH PRÍPRAVA 15 MINÚT PEČENIE 30 MINÚT

      • 2 hrnčeky polohrubej múky (1 hrnček 250 ml)
      • 1 hrnček práškového cukru
      • pol hrnčeka rozpusteného vychladnutého masla
      • 2 vajcia
      • 1 hrnček mlieka
      • 1 kypriaci prášok
      • 3 hrnčeky zaváraných sliviek
      • 1 hrnček posýpky (maslo, krupicový cukor, hrubá múka)

      POSTUP je na ďalšej strane >>>

      1. Múku, práškový cukor, maslo, vajcia, mlieko a kypriaci prášok spolu vymiešajte.
      2. Vyšší plech s rozmermi 40 x 60 cm potrite maslom, vysypte múkou a rozotrite doň cesto.
      3. Na cesto poukladajte pokrájané slivky a posypte posýpkou. Hrnčekový koláč pečte pri 180 stupňov Celzia asi 30 minút. Dobrú chuť!

      Autor článku

      Katarína Brunovská

      redaktorka magazínu Dobré jedlo
      Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.