Reklama

Monikine TVAROHOVÉ GUĽKY s malinovou omáčkou: Mňam, SUPER RECEPT!

Tvarohové guľky podľa LaPetit chutia ako sen!

Zdroj: Monika Kóňová

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Nastal čas minúť mrazené, lebo už dozrievajú čerstvé! Máte doma maliny? Tak potom si určite urobte tieto fantastické guľky s geniálnou omáčkou podľa receptu foodblogerky Moniky Kóňovej.

Najlepšia slovenská foodblogerka roka s romantickým kulinárskym blogom, ktorý patrí medzi najčítanejšie na Slovensku, foodstylistka a autorka vydarenej knižky Spolu pri stole je náš človek! Dobré jedlo varí a pečie s láskou pre svojich najbližších, z čerstvých lokálnych surovín a veľakrát menej ako hodinu.

Už párkrát vás nadchla aj v našej Sladkej výzve – jej medovníková torta patrí medzi nezabudnuteľné, rovnako ako najlepšie grilážky, ktoré robíme každé Vianoce.

A na aké jedlo nezabudnem ja? Pred pár rokmi sme s mužom intenzívne cestovali, hlavne ako gastroturisti, takže toho bolo veľa. Ale často spomíname na pepián, pripomína náš guláš. Pri jazere Atitlán v Guatemale nás ho učila variť slobodná mamička Anita. Vďaka miestnemu združeniu sa dokázala postaviť na vlastné nohy a otvoriť si školu varenia," prezradila Dobrému jedlu Monika.

Určite vyskúšajte tieto jej parádne guľky, my sme po nich vylízali tanier!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Karinin kysnutý MARHUĽOVÝ KOLÁČ s mrveničkou po babičke: Parádny RECEPT!
    Zdroj: NMH

    "Všetku čokoládu sveta by som vymenila za jahody, maliny, ríbezle, marhule! Ovocie chodím okukávať do našej záhrady aj dvakrát denne. A keďže maliny sa už pomaly začínajú červenať, bolo načase zbaviťsa starých, mrazených zásob. Táto omáčka je geniálna," hovorí Monika.

    Zdroj: Monika Kóňová

    Tvarohové guľky podľa LaPetit chutia ako sen!

    Tvarohové guľky s malinovou omáčkou

    10-12 KUSOV, PRÍPRAVA 20 MINÚT, VARENIE 20 MINÚT

    Potrebujete:

    • 180 g hrudkovitého tvarohu
    • 250 g ricotty
    • 125 g kukuričnej múky
    • 50 g polohrubej múky
    • 2 lyžice práškového cukru
    • 1 vajce
    • 300 g mrazených malín
    • 2 lyžice medu
    • voda
    • soľ
    • čerstvé maliny a jahody na ozdobu

    POSTUP:

    1. V miske zmiešajte tvaroh, ricottu, obe múky, cukor a štipku soli. Pridajte vajce a dobre premiešajte. Z hmoty tvarujte guľky – ak treba, pridajte trocha múky, ale neprežeňte to. Inak budú guľky zbytočne tuhé.
    2. Guľky varte v osolenej vriacej vode približne 10-12 minút na strednom plameni. Občas premiešajte, aby sa neprilepili na dno. Uvarené guľky vyberte, nechajte odkvapkať a vychladnúť (chutia tak lepšie ako úplne
      horúce).
    3. Zatiaľ pripravte omáčku: Maliny, med a vodu (125 ml) dajte variť na mierny plameň. Potom zmes prepasírujte cez sitko. Vráťte do kastróla a varte na miernom plameni – omáčku tak zredukujete na polovicu. Trvá to
      asi 10 minút
    4. Guľky na tanieri ozdobte čerstvými malinami, jahodami a polejte trochu vychladnutou omáčkou. 

    Recept pripravila food blogerka Monika Kóňová

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.