Reklama

Parádny PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE z talianskej reštaurácie: Dostali sme RECEPT!

Sicílska reštaurácia Don Saro v bratislavskej Rači ponúka aj tento parádny cheesecake. Teraz si ho môžete urobiť aj doma.

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama
Katarína Brunovská

Katarína Brunovská

redaktorka magazínu Dobré jedlo

Poznáte úžasnú sicílsku reštauráciu Don Saro v Bratislave? Okrem fantastických domácich cestovín a pizze majú v ponuke aj tento skvelý cheesecake, z ktorého si hostia pýtajú dupľu!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Pistáciový CHEESECAKE AKO SEN: Recept máme zo známej reštiky! Teaser
    Zdroj: NMH

    „Sicília je známa veľkou produkciou pistácií. My ich máme veľmi radi v tomto sviežom nedeľnom cheesecakeu,“ prezradila nám Romana zo známej sicílskej reštiky Don Saro.

    Tento cheesecake si hostia objednávajú vždy, keď je v ponuke. Nečudujeme sa! Po fotení zmizol ako gáfor. Určite si ho urobte aj doma!

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Sicílska reštaurácia Don Saro v bratislavskej Rači.

    Pistáciový cheesecake

    12 PORCIÍ PRÍPRAVA 20 MINÚT PEČENIE 40 MINÚT

    Potrebujete:

    • 250 g celozrnných sušienok
    • 110 g masla (plus na vymastenie formy)
    • 500 g mascarpone
    • 250 g krémového syra (plnotučného)
    • 200 g práškového cukru (plus na podávanie)
    • 3 vajíčka + 1 žĺtok
    • 100 g drvených pistácií (plus na vysypanie formy)

    POSTUP:

    1. Pripravte korpus: Sušienky podrvte alebo zomeľte a zmiešajte s roztopeným maslom. Hmotu utlačte na spodok vymastenej formy (24 cm), vysypanej drvenými pistáciami.
    2. Urobte plnku: Len dobre vymiešajte mascarpone, syr, cukor, vajíčka aj so žĺtkom. Zmes vylejte na pripravený korpus. Formu zospodu obaľte alobalom a vložte do plechu s vodou. Takto dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na 35-40 minút.
    3. Upečený cheesecake nechajte chladiť minimálne 4-5 hodín, ideálne celú noc. Podávajte bohato posypaný pistáciami a trochou práškového cukru. Dobrú chuť!

    Autor článku

    Katarína Brunovská

    redaktorka magazínu Dobré jedlo
    Miluje dobré jedlo! Ešte viac ako variť a piecť ju baví dobroty koštovať a porovnávať. Už viac ako osem rokov zbiera overené recepty a cenné rady od uznávaných šéfkuchárov, výživových špecialistov, lekárov, blogerov aj farmárov z celého Slovenska, aby vám ich mohla prinášať v časopise aj na webe Dobrého jedla.