Parádny PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE z talianskej reštaurácie: Dostali sme RECEPT!
18. 6. 2024, 10:34

Zdroj: MATEJ KALINA
Reklama
Poznáte úžasnú sicílsku reštauráciu Don Saro v Bratislave? Okrem fantastických domácich cestovín a pizze majú v ponuke aj tento skvelý cheesecake, z ktorého si hostia pýtajú dupľu!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: shutterstock
Zdroj: LAURA WITTEKOVA
Galéria k článku
42 fotografiíPrejsť do galérie

Video Player is loading.
Pistáciový CHEESECAKE AKO SEN: Recept máme zo známej reštiky! TeaserZdroj: NMH
„Sicília je známa veľkou produkciou pistácií. My ich máme veľmi radi v tomto sviežom nedeľnom cheesecakeu,“ prezradila nám Romana zo známej sicílskej reštiky Don Saro.
Tento cheesecake si hostia objednávajú vždy, keď je v ponuke. Nečudujeme sa! Po fotení zmizol ako gáfor. Určite si ho urobte aj doma!
Zdroj: MATEJ KALINA
Sicílska reštaurácia Don Saro v bratislavskej Rači.
Pistáciový cheesecake
12 PORCIÍ PRÍPRAVA 20 MINÚT PEČENIE 40 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g celozrnných sušienok
- 110 g masla (plus na vymastenie formy)
- 500 g mascarpone
- 250 g krémového syra (plnotučného)
- 200 g práškového cukru (plus na podávanie)
- 3 vajíčka + 1 žĺtok
- 100 g drvených pistácií (plus na vysypanie formy)
POSTUP:
- Pripravte korpus: Sušienky podrvte alebo zomeľte a zmiešajte s roztopeným maslom. Hmotu utlačte na spodok vymastenej formy (24 cm), vysypanej drvenými pistáciami.
- Urobte plnku: Len dobre vymiešajte mascarpone, syr, cukor, vajíčka aj so žĺtkom. Zmes vylejte na pripravený korpus. Formu zospodu obaľte alobalom a vložte do plechu s vodou. Takto dajte piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na 35-40 minút.
- Upečený cheesecake nechajte chladiť minimálne 4-5 hodín, ideálne celú noc. Podávajte bohato posypaný pistáciami a trochou práškového cukru. Dobrú chuť!